Sebastian Velcotă – Bănățeanul din lotul Pandurilor!

Sebastian Velcotă – Bănățeanul din lotul Pandurilor!

În amicalul disputat ieri de CSM Reșița cu Pandurii Târgu Jiu, elevii lui Pelici s-au impus cu scorul de 3-2, însă scorul a fost deschis de către gorjeni prin golul … cărășeanului Sebastian Darius Velcotă. Acesta joacă pe postul de mijlocaș  ofensiv și a marcat cu un șut sec de la 25 de metri, șut sub bară, în poartă fiind Cobrea.

Cum Velcotă  a jucat și la CSM Reșița și face parte din categoria jucătorilor care odată plecat din Valea Domanului, reușește să înscrie împotriva rosso-nerilor, așa cum o făcea Chera sau Săulescu, ne-am adus aminte că Sebi este un produs al fotbalului cărășean care a crescut frumos  în fotbal și este un exemplu pentru mai tinerii juniori ai Reșiței și nu numai.

   Sebastian Darius Velcotă are 22 de ani, s-a născut la 20 martie 1998, la Bozovici, unde a și debutat în fotbal la echipa locală, ACS Nera, fiind titular de drept chiar de la vârsta de 14 ani! Primul antrenor a fost Sorin Mareșescu.  Ambițiosul junior almăjean a continuat junioratul la Poli Timișoara de la 14 ani, cu antrenorul Robert Frușa, de unde a făcut pasul la echipa de seniori la ACS Poli Timișoara, avându-l antrenor pe Dan Alexa cu care a debutat la liga a II- a la 17 ani , la meciul de la Olimpia Satu Mare. La 19 ani a debutat în prima ligă, tot cu Poli Timișoara, la meciul de acasă cu Poli Iași, avându-l antrenor pe regretatul Ionuț Popa.

Din 1 iulie 2017 a jucat în Valea Domanului pentru șase luni, în liga a III-a, avându-i antrenori pe Roco Sandu și mai apoi pe Daniel Oprița.   A revenit în iarna lui 2018 ,  la Poli Timișoara, în Liga I, antrenori Leo Grozavu și mai apoi Rică Neaga. După retrogradarea timișenilor în liga a II-a, în toamna lui 2018, a jucat până în octombrie la timișeni, după care în primăvara lui 2019 s-a despărțit de ACS Poli Timișoara și a venit la CSM Reșița, cu care în vara lui 2019 a promovat în liga a II-a, avându-l antrenor pe Leo Doană.

Sebastian Velcotă a povestit și cum a ratat alte oportunități de a reveni imediat în prima ligă, pentru că a mers pe sfaturile altora.

După ce am promovat cu Reșița, am avut niște promisiuni de la echipe din liga I și din Italia. Am fost la mai multe echipe, dar cu nici una nu ne-am înțeles la contract, și când spun asta, mă refer în primul rând la raportul calitate-preț, la durată, la condițiile puse de italieni și toate la un low-cost comparativ cu pretențiile care le aveau. Niciodată nu m-am dus la o echipă strict pentru partea financiară, dar doream în plus să mă și realizez  profesional. Învățasem ceva din experiența pe care am avut-o la loturile naționale de juniori, unde trei ani am jucat de  la U16 și până la U18 și la un moment dat nu am mai fost selecționat. M-am întors târziu de tot din Italia, pentru a mai juca la alte echipe din liga a I-a și a II-a și am acceptat să revin la Poli Timișoara, antrenor fiind Silviu Bălace și Răzvan Ionilă, în liga a III-a.  Fostul meu antrenor de la Poli Timișoara, Ștefan Nanu m-a chemat la CNS Cetate Deva, de unde am prins să joc doar un meci, pentru că a venit pandemia și s-a întrerupt campionatul. Ne înțelesesem să prelungim la vară, dacă se atacă promovarea, dar coronavirusul a schimbat multe strategii. Am ținut cont că atunci când domnul Nanu m-a chemat la Deva, imediat al doilea telefon a fost de la d-nul Călin Cojocaru, care mă oferta pentru Pandurii, iar acum a fost rândul meu să accept oferta d-lui Cojocaru”, a spus Darius Velcotă, care joacă în prezent mijlocaș central la   Pandurii Târgu Jiu sub comanda antrenorului Călin Cojocaru.

La finalul partidei cu CSM Reșița am purtat un scurt dialog cu mijlocașul bănățean.

Ce ai simțit la golul  marcat împotriva Reșiței?

M-am bucurat pentru reușita mea, dar nu foarte mult, întrucât este un gol într-un joc amical, împotriva echipei la care am jucat și alături de care am obținut o promovare în liga a II-a.

Cum este la Pandurii?

M-am acomodat foarte repede, condițiile sunt foarte bune și sperăm să facem o figură frumoasă în această ediție de campionat.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns