Poliția de Frontieră: Familie iranieană, cu femeie însărcinată, oprită la graniță!

Familie de cetăţeni iranieni, oprită la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, o familie de cetăţeni iranieni,  care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 14.08.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, la marginea localităţii de frontieră Jimbolia, judeţul Timiş au depistat trei persoane de origine afro-asiatică, doi adulţi şi un minor, fără documente asupra lor şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări.

Foto arhiva: politiadefrontiera.ro

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, un bărbat în vârstă de 34 ani, o femeie de 27 ani şi un minor de doi ani.  Întrucât femeia este însărcinată în şapte săptămâni şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea ei de sănătate fiind stabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Foto arhiva: politiadefrontiera.ro

Datele ne-au fost furnizate de  Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, prin purtătorul de cuvânt, subcomisar de poliție, Nicola Petre-Ionuţ.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns