Biserica Ortodoxă de la Măureni este sfințită în zi de sărbătoare creștină !

Biserica Ortodoxă de la Măureni este sfințită în zi de sărbătoare creștină !

Primăria Comunei Măureni alături de Episcopia Caransebeșului și Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” Măureni au invitat enoriașii și nu numai la Slujba de Târnosire a Bisericii Ortodoxe din Parohia Măureni de astăzi.

Slujba de inaugurare, de sfințire  a lăcașului sfânt este oficiată de către Preasfințițul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Evenimentul debutează cu săvârșirea slujbei de târnosire, la orele dimineții și este urmată de oficierea Sfintei Liturghii de către ierarhul locului, preotul Aurel Radics, alături de un sobor de preoți și diaconi, în lăcașul sfânt.

„Am considerat că este important să ne aflăm cu toții împreună în cadrul unui moment istoric pentru întreaga noastră comunitate și i-am așteptat cu bucurie pe cei prezenți pentru a fi alături de noi, la sărbătoarea comunei Măureni”, a precizat Filimon Brian, primarul comunei Măureni.

Slujba de Târnosire a a Bisericii Ortodoxe din Parohia Măureni are loc astăzi, în zi sfântă, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, o sărbătoare ortodoxă și catolică celebrată pe 15 august, în care se comemorează trecerea Fecioarei Maria din această lume.

 

Lasă un răspuns