CSM Reșița – un nou început!

CSM Reșița – un nou început!

CSM Reșița se pregătește intens pentru abordarea cu succes a startului de campionat al Ligii a II-a, ediția 2020-2021, atât prin pregătirile administrative legate de lucrările de la stadion, prin dosarul de licențiere, cât și prin antrenamentele zilnice ale elevilor pregătiți de Alexandru Pelici.

S-au prelungit contractele jucătorilor cu experiență – Laurențiu Buș, Victoraș Astafei, Alin Dudea, Deivydas Matulevicius, Andrei Dumitraș și bineînțeles s-a așteptat cu maximum de interes ca și portarul Alberto Cobrea să își dea acordul pentru prelungirea contractului. Eroul Reșiței din partida cu Rapid București a semnat zilele acestea prelungirea contractului cu echipa din Valea Domanului. „Motivul pentru care am ales să continui la CSM Reșița este faptul că oamenii din club au dat dovadă de seriozitate și caracter în scurta perioadă în care am fost aici de la începutul anului. Am mare încredere în tot ce ține de staff, colegi și conducere, și sper să construim ceva frumos în acest an, ca să îi bucurăm pe fanii acestui club”, a scris Alberto Cobrea pe pagina de socializare a clubului.

Alberto Cobrea – foto: facebook CSM Reșița

O altă achiziție importantă este cea a mijlocașului defensiv Robert Florin Boboc, născut 27 mai 1995, la Pitești, și care la nouă ani a fost inițiat în sportul rege la FC Argeș Pitești, a urmat apoi  Academia de „Nicolae Dobrin” și Școala de Fotbal „Coman” Pitești. Mijlocașul defensiv poate juca și pe postul de fundaș central și a mai evoluat la echipe cu brand, ca CS Mioveni, Universitatea Cluj, Campionii FC Argeș, Astra Giurgiu, Dunărea Călărași și Hermannstadt Sibiu.

Robert Boboc – foto: facebook CSM Reșița

Lotul echipei reșițene este unul bun, cu jucători experimentați, care au evoluat în Liga I, astfel că se poate spune că în Valea Domanului s-a creat un adevărat „dream team”, iar Alexandru Pelici merită să-și îmbogățească CV-ul cu o altă promovare.

Programul de amicale anunțat de CSM Reșița va suferi modificări majore, în situația în care adversarii nu vor face testul Covid înaintea partidelor amicale. „Ne-am fi dorit să începem perioada de pregătire cu un amical la Lupac, însă domnii de acolo ne-au anunțat că nu pot onora meciul de pregătire. Sunt angrenați și în Campionatul Ligii a IV-a și asta ar însemna două teste Covid pentru ei. CSM Reșița nu riscă nimic, respectăm prevederile protocolului medical și cu siguranță că ne vom reorienta dacă adversarii programați nu au în intenție să facă testarea Covid. De exemplu, săptămâna viitoare, vineri sau sâmbătă, ar trebui să jucăm cu Ghiroda, dar nu este sigur că cei de acolo vor face testele. Dacă nu le vor face, va trebui să ne reorientăm și vom vedea dacă cei de la Lipova vor fi de acord să facem returul cu ei”, a mai spus Alexandru Pelici.

Vineri, 17 iulie, CSM Reșița a disputat primul amical al perioadei de pregătire cu echipa arădeană de Liga a III-a, Șoimii Lipova, pe Stadionul „Gloria” din cartierul Govândari.

CSM Reșița – Șoimii Lipova 1-1 (0-0).
17 iulie 2020, Ora 11:00, Stadion: „Gloria” din Reșița. Fără spectatori.
Au marcat: Danci (51), respectiv Dragoș Grigore (78).

Golurile. 1-0: Cristi Danci a transformat o lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral dreapta, la colțul scurt, la semiînălțime; 1-1: Nagy s-a descurcat bine pe flancul drept și i-a pasat lui Dragoș Grigore, care a înscris cu un șut de la 9 metri, sub bară.

CSM Reșița: Zimmermann – Acka, Dumitraș, Dudea, Vădrariu – Țegle, Breșneni – Chera, L. Buș – D. Ene – Astafei.
Au mai jucat: Spânu, Cobrea – Danci, Bagherea, Dalea, Dat, Dodoi, Găman, Gruia, C. Lungu, Rimovecz, B. Szijj, D. Jivan, Boboc, Matulevicius.
Antrenor: Alexandru Pelici.

Șoimii Lipova : Iliescu – Polgar, Bercu, Abel Popa, Filimon – Vlad, Dobrean, Mădălin Popa, D. Rusu – Codoban, Moise.
Au mai jucat: Buta – Nagy, Dolga, Stoin, Prună, Simion, Sulea, D. Grigore, Hațiegan, Bicuschi. Antrenor: Flavius Sabău.

Antrenorul amfitrion este mulțumit de evoluția elevilor săi, mai ales că aceștia sunt la primul meci de pregătire, imediat după cantonament. Pelici a folosit și jucători de alt profil pe postul de fundaș central, pe mijlocașii Danci și Breșneni, și pe juniorul  Rimovecz. CSM Reșița a terminat partida cu șapte juniori ai Centrului de Copii și Juniori, în teren: Jivan, Rimovecz, Găman, Dalea, Gruia, Spânu și Bagherea.
A lipsit fundașul central Bruno Vasiu, cel care s-a accidentat la unul dintre antrenamentele din cantonament, la o fază școală cu atacantul Daniel Ene.

„Lipova este o echipă bună, care va avea un cuvânt greu de spus la Liga a III-a, și vreau să le mulțumesc că au acceptat amicalul cu noi. Despre echipa mea nu sunt prea multe de spus, pentru că am ieșit din cantonament cu acest amical și nu aveam cum să fim refăcuți 100% din punct de vedere fizic. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în urma acestui amical, pentru că și acesta este un obiectiv al perioadei de pregătire. La acest amical am vrut să urmăresc cum se pot achita băieții de sarcini în condițiile date și pot spune că suntem în grafic. Am rulat tot lotul la acest amical, inclusiv cei șase juniori de la Centrul de Copii și Juniori. În această perioadă nu ne interesează rezultatul imediat, ci este important ca jucătorii să înțeleagă tema jocului și să crească din punct de vedere valoric. Referitor la achiziții, eu ca antrenor aș mai avea nevoie neapărată de un fundaș central cu experiență”, a spus antrenorul principal al CSM Reșița, Alexandru Pelici, pentru Gazeta de Caraș-Severin.

Alexandru Pelici

După acest amical cu Lipova, jucătorii rosso-neri vor avea liber până luni, iar următorul amical al Reșiței va fi miercuri, 22 iulie, cu FC Universitatea Craiova 1948, meci care se va juca pe stadionul din Drobeta-Turnu Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns