CSC Voința 1922 Vrani este campioana de toamnă a Ligii a V-a AJF Caraș-Severin

CSC Voința 1922 Vrani este campioana de toamnă a Ligii a V-a AJF Caraș-Severin

CSC Voința 1922 Vrani este campioana de toamnă a Ligii a V-a AJF Caraș-Severin.

CSC VOINŢA 1922 VRANI
Linia de clasament 13  11  0  2  47-14  33p
Anul înfiinţării: 1922 (revenire 2021)
Culori: alb-negru/ albastru-galben.
Stadion: „Voința” din Vrani.
Director sportiv: Micșa Sorin
Antrenor: Rad Bogdan.
Antrenor cu juniorii: Balint Dan, Micșa Dănuț, Ionică Petru.
Lotul de jucători:
• Portari
Cornea Dalian-Ion,
Petricoane Nicușor Ionuț,
Popa Roberto David
• Fundași
Bacoi Ovidiu-Claudiu
Bocai Liviu Ionuț
Botiș Ioan
Clapon Toader
Diia Grațian Paul
Maftei Samuel George
Maftei Sebastian
Munteanu Sorin-Coriolan
Pîțu Andrei
Rad Bogdan-Gheorghe
Rad Cătălin-Ionuț
Sălceanu Simion Andrei
• Mijlocași
Agache Florin Mihai
Albu Răzvan-Nicu
Gașpar Ionuț-Alexandru
Geamăn Adrian-Ovidiu
Goleț Alin Gheorghe
Ogrin Robert-George
Petric Alexandru
Sîia Roberto-Denis
Stan-Vălean Bogdan Gabriel
Zăpîrțan Aurel Vasile
Vlad Gheorghe Emanuel
• Atacanți
Cuzmanovici Damian-Alexandru
Geamăn Gabriel Bogdan
Luciu Marius Petrișor
Martiniță Iasmin-Adrian
Mităr Roberto Cristian
Pop Lucian-Alexandru
Râmba Nicolae Alexandru
Sau Ion Mihai
Sporea Claudiu Ioan
Stecko Alexandru Cristian
Căpitanul echipei: Bacoi Ovidiu Claudiu.
Statistica generală
Comuna Vrani este formată administrativ teritorial din satele Ciortea, Iertof și Vrani (reședința). Localitatea este amplasată în extremitatea sud-vestică a judeţului Caraş-Severin, la graniţa cu Serbia.
Primarul comunei este Otiman Răzvan Nicolae.
Data de 17 septembrie este trecută cu litere de aur în calendarul comunei Vrani. În urmă cu peste 100 de ani, pe terenul comunal de „dincolo de pod” a avut loc prima partidă de fotbal consemnată până în prezent la nivel sătesc.
Este vorba despre partida de fotbal dintre echipa locală Vrani și selecționata orașului Oravița prin Liceul General Drăgălina din Oravița. Partida s-a încheiat cu victoria de 2-1 pentru orăvițeni, dar pagina de istorie pentru fotbalul sătesc din Vrani era deja scrisă în premieră.
CSC Voința 1922 Vrani este campioana de toamnă al ligii a V-a AJF Caraș-Severin cu 33 de puncte acumulate. Vrani este la un ecart de două puncte față de CS Negrea Reșița.
În 13 jocuri disputate, Vrani are 11 victorii, nici un egal și două eșecuri. Are 47 de goluri marcate și 14 goluri primite. Eșecurile au fost obținute în partidele din deplasare de la AS Recolta Rafnic (scor 1-3, etapa a 4-a) și la AS Șoimii Gherteniș ( scor 1-3, etapa a 10-a).
* Statistica meciurilor de acasă
În 7 jocuri disputate de acasă, Vrani se laudă cu victorii pe linie. Echipa are 30 goluri marcate și 5 goluri primite. Voința Vrani își dispută partidele de acasă pe stadionul „Voința” din comună.
Statistica meciurilor din deplasare
În 6 jocuri linia de clasament este de 4 victorii și două înfrângeri.
* În clasamentul general, CSC Voința 1922 Vrani este vicecampioană la eficacitate cu 47 de goluri. Are două partide câștigate prin neprezentarea echipelor adverse în efectiv minim pentru a putea disputa jocurile.
Astfel golaverajul general a fost afectat, după CS Negrea (50 goluri marcate).
La capitolul defensivă, cu cele 14 de goluri primite, CSC Voința 1922 Vrani este vicecampioană. Este devansată tot de CS Negrea Reșița care are doar 12 de goluri primite.
De vorbă cu omul bun la toate al echipei, Rad Bogdan.

Rep.: Domnule Rad ați dus greul turului alături băieți și primarul Răzvan Otiman. Cum ați caracteriza traseul din campionat?
B.R.: A fost un tur destul de greu. Dacă aveam la fiecare meci tot lotul de jucători, atunci era totul ușor. Cum acest lucru nu a fost posibil, pot spune fără greșeală că a fost un tur greu, cu răsturnări de situații între noi și cei de la CS Negrea.
Pe final am reușit să câștigăm ultimele 2 meciuri și să revenim pe prima poziție. Greul abia acum începe, fiecare meci, fiecare etapă va deveni câte o finală pentru noi
Rep.: CSC Voința 1922 Vrani a avut un lot consistent… Ce s-a întâmplat pe parcurs?
B.R.: În continuare avem un lot consistent. La fiecare etapă foaia de joc este completă sau aproape completă, dar mai sunt și situații când avem jucători fie accidentați, fie pe tură la locul de muncă, fie la școală, fie diverse evenimente (așa cum a fost și în cazul celor 2 eșecuri).
În lotul echipei sunt aproximativ 35 de jucători cu vize la zi, chiar dacă unii dintre ei vin doar sezonier și ne ajută la 1-2 meciuri , apoi pleacă din nou la muncă în afara țării, ei sunt mereu sufletește alături de echipă.
Nu în ultimul rând vreau să menționăm că atunci când situația o cere sau adversarul ne permite, aducem și jucători de la echipa de junior U17, copii foarte talentați care în curând vor deveni componenți de bază ai echipei mari.

Voința Vrani

Așadar, avem un lot consistent, la care se alătură “leii tineri” de la U17, iar împreună sperăm să ne putem bucura în premieră de câștigarea campionatului.
Rep.: Care partidă fost cea mai frumoasă din campionat?
B.R.: Cam toate au fost, dar parcă victoriile cu CS Negrea și AS Voința Răcășdia au adus un sentiment aparte în vestiarul echipei. Aceste două victorii au dat un bust de energie băieților noștri.
Practic ne-a demonstrat că dacă tratăm meciul cu maximă seriozitate, concentrare și sacrificiu putem obține ceea ce ne dorim.
De menționat și victoriile din Valea Almăjului, cu CS Foresta Lăpușnicu Mare și CS Dalboșeț, de unde puțini pleacă cu punct. Nu am un meci anume pentru că pe toate le-am trăit la intensitate maximă și fiecare a avut specificul său.
Rep.: Surprinzător, dar aveți și două eșecuri …
B.R.: Da, într-adevăr am avut primul duș rece la Rafnic, unde tradițional avem probleme în fiecare an. Nu  vreau să pară o scuză, dar mereu avem probleme datorită terenului scurt, îngust și destul de accidentat. Băieții noștri nu se pot desfășura așa cum sunt obișnuiți la Vrani.
Apoi a urmat eșecul de la Gherteniș, unde iarăși un cumul de mai mulți factori (oboseala, lipsă jucători, evenimente familiale etc) au făcut să nu putem alinia echipa standard și asta s-a văzut.
În ambele partide am condus cu 1-0, dar de fiecare dată am pierdut pe final, fie din greșeli personale, fie cu 2 penaltiuri. Dar ăsta este fotbalul, nu suntem roboți și nu putem câștiga toate meciurile…
Rep.: Vrani este la jumătatea drumului. Ați obține primul titlu de campioni din istoria clubului?!
B.R.: Teoretic, nu. La liga a V-a ar fi primul, dar am înțeles în urma unor controverse între vrănemți, că ar mai fi fost o dată undeva prin anii ‘70. Erau atunci categorii Promoție, Onoare, dar nu avem date concrete și nici ceva palpabil ca să demonstrăm acest lucru.
Există doar o poza găsită la cineva din sat pe care scrie doar mai 1979 și atât. Nu știm dacă așa s-a terminat campionatul sau era o poză făcută în timpul campionatului.
Rep.: La Vrani se merge pe principiul „Totul sau nimic”? Nu aveți nici un egal în acest tur de campionat…
B.R.: Întotdeauna când ne pregătim de meci ne gândim doar la victorie, asta le transmit mereu jucătorilor mei, nu avem alt obiectiv decât victoria, iar în mare măsură ne-a ieșit. Chiar și cele 2 eșecuri au fost datorate faptului că la scorul de 1-1 am forțat victoria, pe acest principiu de totul sau nimic, dar în aceste cazuri nu a fost să fie.
Citește și: Centenarul fotbalului la Vrani…
Pe de altă parte, au fost și meciuri în care am fost conduși la pauză de adversari, dar în aceste cazuri, pauza a fost un sfetnic bun, băieții au înțeles mesajul transmis și au reușit să revină , ba chiar să câștige detașat. Datorită acestui principiu nu am înregistrat niciun rezultat de egalitate.
Rep.: Am înțeles că la CSC Voința 1922 Vrani s-au investit foarte mulți bani într-o nouă bază sportivă, ne puteți spune ce se realizează mai concret?
B.R.: Da, într-adevăr, în ultimii 2 ani s-a început o nouă bază sportivă la Vrani compusă din Sală de Sport cu tribune (proiect finanțat și realizat de către CNI aproximativ 1,7 milione euro) teren sintetic cu nocturnă, tribune și parcare (proiect finanțat din bani europeni prin AFIR, aproximativ 130 000 euro) și teren mare cu gazon natural (din sponsorizări și buget local aprox. 25 000 euro).
Toate acestea sunt în proporție de 90% gata, mai urmează unele lucrări de montaj și finisaj, pe care sperăm să le avem gata, dacă vremea ne permite până la reluarea campionatului, adică la începutul lunii martie.
Astfel, sperăm ca la începutul returului să ne mutăm cu totul (seniori, juniori U17 si juniori U13) în casă nouă. Stadionul Voința va rămâne pentru disputarea meciurilor de acasă ale vecinilor și prietenilor noștri de la AS Viitorul Vărădia 2023. Aceștia se află la început de drum.
Este primul lor sezon și nu dispun încă de un teren omologat pentru jocurile de pe teren propriu.
Rep.: Lotul trebuie întărit? Dacă da, ce achiziții aveți în vedere?
B.R.: Cum am spus și anterior, lotul este unul destul de consistent, având dubluri (chiar și câte 3 jucători) pe toate posturile, plus că la nevoie sau pentru a le da mai mult curaj. Apelăm și la lotul de juniori U17, unde avem câțiva jucători care chiar la momentul actual fac față cu brio la nivelul Ligii a V-a.
Totuși, avem discuții cu 2 jucători experimentați, cu meciuri în picioare la nivelul Ligii a III-a și a IV-a, care să ne dea siguranță și claritate în joc. Nu este nimic concretizat deocamdată.
Rep.: Cine v-a ajutat în această perioadă din punct de vedere financiar?
B.R.: Primăria și Consiliul Local Vrani în primul rând, prin domnul primar Răzvan Otiman, care ne-a asigurat de tot sprijinul necesar funcționării clubului și desfășurării competițiilor în cele mai bune condiții.
Mii de mulțumiri și sponsorilor privați care ne-au ajutat cu echipamente, treninguri și chiar donații consistente pentru noul complex sportiv.
De asemenea, domnul primar Cătălin Golu de la Ciclova Română ne asigură cele necesare “piticilor” noștri de la U13.
Rep.: CSC Voința 1922 Vrani a fost remarcată și la „Gala Fotbalului cărășean”. Bogdan Rad a fost declarat de colegii de ligă „Cel mai bun antrenor”, iar atacantul Bogdan Geamăn „Cel mai bun jucător” al Ligii a V-a”! Cum comentați?

Voința Vrani

B.R.: Aceste premii, chiar dacă au fost acordate nominal, ele de fapt sunt recunoștința adusă muncii și efortului depus de întregul colectiv din cadrul clubului și al comunității din Vrani.
Pe acestă cale le mulțumim colegilor din Liga a V-a care ne-au acordat votul lor, ceea ce ne demonstrează că munca depusă de noi este apreciată în tot județul.
Chiar sloganul clubului nostru „mai mult decât o echipă” dovedește că la Vrani s-a format un grup foarte frumos, care-și merită pozitia din clasament și care, după 2 ani în care am ratat titlul la mustață, merită ca din a 3-a încercare să fie cu noroc.

Lasă un răspuns