Cod Roșu Meteo la Băuțar!

Cod Roșu Meteo la Băuțar!

Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana ne avertizează că în perioada zilei de astăzi, 02 iulie 2020, între perioada : 02.07.2020 ora 13:00 – 04.07.2020 ora 24:00, se actualizează Avertizarea Hidrologică nr. 28 din 30.06.2020  de COD GALBEN, pentru județul Caras-Severin.

Alerta hidrologică este valabilă pentru râul Timiş – bazin superior amonte S.H. Caransebeş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş, Bârzava, Caraş, Nera (judeţele: Timiş şi Caraş Severin).

”Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.” se precizează în comunicatul ISU Semenic.

A doua avertizare a Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana se referă la fenomene meteorologice periculoase – COD ROȘU –  pentru astăzi, cu începere de la ora 17,15 pentru comuna Băuțar, unde au loc averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp,intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice și grindină.

Lasă un răspuns