17 lăcaşuri de cult din judeţ îşi sărbătoresc hramul de Sfântul Ilie

17 lăcaşuri de cult din judeţ îşi sărbătoresc hramul de Sfântul Ilie

Cu ocazia sărbătoririi Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, mai multe lăcașuri de cult din Episcopia Caransebeșului îşi aniversează hramul. Catedrala Episcopală din Caransebeș, este cel mai important din Banatul de Munte care în 20 iulie își cinsteşte ocrotitorul, întrucât cel de-al doilea hram este „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. Acest hram i-a fost dat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în data de 12 septembrie 2010, în ziua târnosirii, hramul principal fiind „Învierea Domnului”. Aici, Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi oficiată de PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

O mănăstire din Episcopia Caransebeșului care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie este cea de la Vasiova, unde ierarhul Episcopiei a fost prezent în ajunul sărbătorii, duminică, 19 iulie, când a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii.

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este și ocrotitorul celor două schituri ce se află pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic. Pe acești doi munți din Banatul de Munte va fi oficiată Sfânta Liturghie în ziua hramului de către delegații PS Lucian, informează Episcopia Caransebeşului.

Încă 13 biserici din cele patru protopopiate ale Eparhiei Caransebeșului își sărbătoresc hramul, respectiv Băuțarul Inferior, Băuţarul Superior, Bucoşniţa, Marga şi Valea Timişului din Protopopiatul Caransebeş, Bogâltin, Luncaviţa, Mehadia, Pătaş şi Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane, Oravița Română, Coronini şi Milcoveni din Protopopiatul Moldova Nouă. (Foto: Episcopia Caransebeşului)

COSMIN VLAD

Lasă un răspuns