Cine este apărătorul pensiilor nesimțite?

Cine este apărătorul pensiilor nesimțite?

 Eliminarea sau impozitarea pensiilor speciale reprezintă un subiect fierbinte pentru societate, de aceea, tema este reluată periodic în Parlament sub forma unor proiecte legislative.

 La începutul anului, mai exact în 28.01.2020, Camera Deputaților a găzduit o sesiune specială, pentru eliminarea pensiilor speciale, deputații, adoptând proiectul care îi lasă fără indemnizații de lux pe foștii parlamentari, magistrați și pe funcționarii publici cu statut special. Proiectul care a fost votat și validat de către deputați, a fost cel elaborat de PNL.

 Avocatul Poporului a sesizat însă Curtea Constituțională a României, aceasta din urmă declarând neconstituțională  Legea privind abrogarea “Pensiilor speciale”.

 Miercuri, Camera Deputaților a aprobat, taxarea diferenței dintre pensia speciala și cea realizată prin contribuțiile vărsate , periodic, la fondul de pensii, de a lungul vieții active, deci se intra din nou in normalitate…

La doar câteva ore după promulgare, Avocatul Poporului a sesizat din nou CCR cu privire la aceasta lege: “Pe scurt o să mă refer doar la două aspecte. În opinia noastră este încălcat articolul 16 și 56 din Constituție. Considerăm că e vorba de o discriminare, dar și de nerespectarea principiului aplicării juste a sarcinii fiscale”. Renate Webber, Avocatul Poporului…

 Să fi știut cei de la PSD că și de această dată legea va fi declarată neconstituțională de către CCR, de aceea votând-o în masă?

  Nu ne rămâne decât să speram că inițiativa PNL de a demite “Avocatul Poporului” va fi un succes.

  “Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Webber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea in perioada epidemiei și au pus in pericol sănătatea celorlalți, prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD, și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari.

   Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL sa investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârșit un Avocat al  Poporului, care într-adevăr să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români.”, Ludovic Orbán, președinte PNL.

Lasă un răspuns