Cheile Gârliștei- rezervație naturală mixtă

Cheile Gârliștei- rezervație naturală mixtă

Cheile Gârliștei- rezervație naturală mixtă

Cheile Gârliștei – rezervaţie naturală mixtă (forestieră, geomorfologică şi geologică).

Localizate în munţii Aninei, între orașul Anina şi satul Gârlişte, făcând parte din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, pot fi parcurcurse în 3h30′- 4h pe traseul marcat cu punct roșu.
Cheile Gârliștei sunt sălbatice, dar pentru drumețul obișnuit cu plimbările în natură sunt accesibile și aventuroase. Poteca șerpuiește de-a lungul văii Gârliște ba pe lângă apă, ba cocoțată, sculptată în pereții calcaroși, când mai îngustă, când mai lată.
Citește și: Locuri de vis în Banatul Montan: Cascadele Beușnița și Lacul Ochiul Bei
Vă recomandăm să aveți încălțăminte adecvată și să fiți atenți la pietrele ascunse sub covorul de mușchi, pe vreme umedă când devin alunecoase și în zonele cu potecă îngustă.

Cheile Gârliștei

Este un traseu care bucură ochiul cu înălțimile stâncoase, cu micile cascade formate de-a lungul văii, cu vegetația luxuriantă ca de junglă. Este un loc in care merită să aloci timp pentru a explora peșterile care stau ascunse, să descoperi urmele vechilor mori de apă și să-ți imaginezi munca depusă pe vremuri pentru a construi, consolida și întreține drumul de acces prin ziduri de consolidare, tuneluri, scări din piatră și altele.
Lăsăm imaginile să completeze tabloul dar și să provoace dorința de vizitare și parcurgere a acestor frumuseți sălbatice, prea puțin vizitate.

sursa: Banatul Montan

Lasă un răspuns