Biroul Electoral Central a decis: Reluarea alegerilor pentru funcția de primar la Moldova Nouă, fără Adrian Torma!

Biroul Electoral Central a decis: Reluarea alegerilor pentru funcția de primar la Moldova Nouă, fără Adrian Torma!

Biroul Electoral Central a soluționat favorabil, prin hotărârea nr. 124/30.09.20202,  contestația depusă la de către Partidul Național Liberal – filiala Caraș-Severin și organizația Moldova Nouă, în solidar, prin care se solicita anularea alegerilor pentru funcția de primar în Circumscripția Electorală nr. 6 Moldova Nouă.

BEC a decis că admite cererile PNL filiala Caraș-Severin și organizația Moldova Nouă și drept consecință anulează alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă,  anulează candidatura la funcția de primar al orașului Moldova Nouă a d-lui Torma Adrian Constantin din partea Alianției Electorale PSD- Pro România și dispune repetarea scrutinului pe data de 11 octombrie 2020.

Candidatul PNL la funcția de primar al orașului Moldova Nouă prezintă toată  situația hilară care are loc pe Clisura Dunării.   

foto Ioan Chisăliță

„Biroul Electoral Central a admis în cursul zilei de miercuri cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, formulată de Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă.

Acest lucru a fost decis după ce am semnalat gravele erori de completare a rubricilor procesului-verbal de consemnare a rezultatelor votării pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, în sensul că datele consemnate nu erau cele corecte, rezultate din procesele-verbale întocmite în secțiile de votare. Am adus, de asemenea, la cunoştinţa BEC faptul că au fost anulate un mare număr de voturi din cauza ştampilei de control aplicată în mod voit pe verso-ul chenarului cu numele candidatului Ion Chisăliţă, dar şi faptul că unul dintre membrii secţiei de votare 121, Turcin Angelica, a părăsit secţia de votare fără a avea bilet de învoire, aşa cum prevede legea, iar acestea sunt doar câteva dintre neregulile grave constatate pe parcursul desfăşurării scrutinului.

În plus, în urma înscrisurilor doveditoare, Biroul Electoral Central a constatat că Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcția de primar al oraşului Moldova Nouă, cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condițiilor legale.

În aceste condiţii, o participare a Alianței Electorale PSD — Pro România în competiția electorală a fost posibilă doar ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat și a obținut admiterea candidaturii lui Torma Adrian Constantin pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020, după pronunţarea hotărârii judecătorești definitive și cu ignorarea efectelor, acesteia cu încălcarea VĂDITĂ a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 și FĂRĂ ÎNDEPLINIREA CONDIŢIILOR LEGALE pentru a putea candida, până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada aferentă depunerii candidaturilor.

Este de menționat și faptul că Hotărârea nr. 19 din 28.08.2020 a BEC Moldova Nouă, de admitere a candidaturii lui Torma Adrian Constantin, nu a fost semnată de reprezentantul  PNL în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 Moldova Nouă, care a formulat opinie separată, alături de președintele și de locțiitorul biroului electoral, precum și de reprezentantul USR, opinie consemnată ca atare în cuprinsul Hotărârii nr. 19/28.08.2020. Ca urmare, este îndeplinită și cerința prevăzută de art. 39 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, ca partidul politic care a sesizat frauda să nu fie implicat în producerea acesteia.

Având în vedere toate aceste fapte, Biroul Electoral Central a admis cererile formulate de Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă de ANULARE A ALEGERILOR în Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, dispunând anularea alegerilor pentru funcţia de primar dar şi candidatura la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă a lui Torma Adrian Constantin, dispunând repetarea scrutinului în data de 11.10.2020.

Salutăm decizia Biroului Electoral Central, aşteptată cu mare interes de locuitorii oraşului Moldova Nouă care, în toată această perioadă s-au simţit nedreptăţiţi de repunerea pe buletinul de vot a actualului edil, deşi exista o decizie definitivă a instanţei care a respins candidatura acestuia, dar şi de felul în care acesta „a câştigat” alegerile de duminică, încercând prin diverse mijloace să influenţeze opţiunea electorală a alegătorilor.

Considerăm, în acest context, că s-a produs o reparaţie absolut normală şi firească într-un stat de drept, iar decizia luată de Biroul Electoral Central arată fără putere de tăgadă că, în România, NIMENI nu e mai presus de lege.

Pentru cei care încă se întreabă de ce DOAR la Moldova Nouă este posibilă anularea scrutinului, răspunsul este unul simplu: pentru că DOAR la Moldova Nouă, începând din 23.08.2020, a existat o hotărâre a Tribunalului Caraş-Severin, DEFINITIVĂ, ce a fost încălcată sistematic şi fără ruşine de oameni obişnuiţi să eludeze legea şi care nu s-au împiedicat de o decizie a unei instanţe, indiferent care a fost aceasta, în comiterea ilegalităţilor”, a precizat Ioan Chisăliță într-un comunicat de presă.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns