BĂILE HERCULANE EUROPEAN DE ZIUA EUROPEI!

BĂILE HERCULANE EUROPEAN DE ZIUA EUROPEI!

BĂILE HERCULANE EUROPEAN DE ZIUA EUROPEI!

Astăzi 9 mai 2023, de ZIUA EUROPEI, orașul Băile Herculane este prezent pentru prima dată la Adunarea Generală a Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa organizată între 9-11 Mai 2023 la Baden bei Wien, adică locul în care acum exact 200 de ani Ludwig van Bethowen a compus simfonia a IX-a din care face parte ”Oda bucuriei”, adică imnul Uniunii Europene.

Mâine 10 Mai 2023, în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa, orașului termal Băile Herculane îi va fi acordat official titlul de membru activ al asociației și membru al Rutei Culturale a Orașelor Termale Istorice a Consiliului Europei.
Este un moment foarte important pentru stațiunea Băile Herculane întrucât în această asociație se află toate stațiunile balneare importante ale continentului nostru, iar în domeniul balnear, istoric și cultural se poate spune că aceasta este cea mai respectată asociație.
OBIECTIVELE ASOCIAȚIEI ORAȘELOR TERMALE ISTORICE DIN EUROPA
• Să întarească cooperarea între orașele termale ale Europei la nivel internațional
• Să promoveze rețeaua la nivel european, în strânsă colaborare cu instituțiile europene și cu sprijinul programelor europene
• Să încuraeze, să promoveze și să dezvolte cercetarea, analiza, studiul și statisticile în sectorul balnear
• Să dezvolte și să protejeze patrimoniul arhitectural și artistic balnear
• Să dezvolte un produs turistic european comercializat la nivel international
AVANTAJELE APARTENENȚEI LA ACEASTĂ ASOCIAȚIE
NETWORKING – accesul la o plajăde cunoștințe și experiență, în care membrii lucrează împreună pentru obiective comune pentru promovarea orașelor balneare istorice din Europa. Membrii se reunesc de două ori pe an la Adunările Generale, cu ofițeri și reprezentanți aleși din orașele participante.
• DIMENSIUNEA EUROPEANA – în urma contactelor stabilite la nivel european, rețeaua sprijină relațiile dintre membri și instituțiile UE, precum și cu alte Trasee Culturale Europene și asociații profesionale legate de patrimoniu, turism, cultură și industria balneară.
• PROIECTE ȘI INIȚIATIVE – Asemeni, în urma contactelor stabilite la nivel european, rețeaua sprijină relațiile dintre membri și instituțiile UE, precum și cu alte Trasee Culturale Europene și asociații profesionale legate de patrimoniu, turism, cultură și industria balneară spirjinind proiectele și initiativele în aceste domenii.
• COMUNICARE – Programul Trasee Culturale Europene este recunoscut la nivel mondial ca o etichetă de calitate prestigioasă, prezentată în evenimente internaționale, publicații etc. Pe lângă site, o serie de instrumente de comunicare (broșuri, kit media etc.) sunt disponibile membrilor pentru promovare și promovare. schimb reciproc.
• PROMOVARE TURISTICĂ – Rețeaua lucrează cu profesioniști din turism și tour operatori pentru a construi pachete tematice pentru orașele termale istorice membre. Cele mai relevante târguri profesionale din Europa sunt, de asemenea, în calendarul EHTTA.

Citește și: Cristian Miclău: „Stațiunea Băile Herculane a devenit membră a Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa!”

RUTĂ CULTURALĂ A CONSILIULUI EUROPEI
În 2010, Traseul European al Orașelor Termale Istorice a fost aprobat oficial ca Traseu Cultural al Consiliului Europei, în conformitate cu Rezoluția CM/Res (2007)12. Acordând această certificare, această instituție multinațională a recunoscut valoarea și singularitatea tradiției termale a Europei și contribuția acesteia la istoria și identitatea continentului. De atunci, EHTTA este gestionată de această rețea europeană permanentă, angajată să încurajeze dezvoltarea integrată a orașelor balneare și să salveze patrimoniul acestora. A fi parte a Programului de traseu cultural al Consiliului Europei este extrem de importantă pentru EHTTA și membrii săi, deoarece permite accesul la experiența comună cu alte aproape 40 de trasee culturale tematice europene și oferă o platformă de pe care să aplicați pentru surse de finanțare.
Sa fie într-un ceas bun pentru orașul termal Băile Herculane!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *