9 Mai este o zi cu triplă semnificație pentru România: Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, ce marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei

9 Mai este o zi cu triplă semnificație pentru România: Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, ce marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei

9 Mai este o zi cu triplă semnificație pentru România: Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, ce marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei.

Ziua Independenţei proclamată în 1877
La 9 mai 1877 Mihail Kogălniceanu, ministrul de Externe de la acea vreme, ține un discurs în Parlament în care spune că „suntem liberi, suntem o națiune de sine stătătoare”, aspect care confirmă cele subliniate mai sus. Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta.
Victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste
La distanță de mai bine de jumătate de secol, pe data de 9 mai 1945, are loc capitularea celui de-al treilea Reich.
Ziua Europei
‘’Astăzi sărbătorim Ziua Europei, cunoscută și sub numele de „Ziua Schuman”, marcată în fiecare an, la data de 9 mai. Putem construi o Românie puternică și respectată în Europa doar împreună cu partenerii noștri europeni, spre deosebire de cei care se află în conflict cu Uniunea Europeană doar pentru a-și servi interese personale.
Citește și: Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela a participat recent la cea de-a 146-a Adunare a Uniunii Interparlamentare!
Partidul Național Liberal este angajat în această bătălie și reprezintă o garanție a respectării valorilor, principiilor și regulilor europene, o certitudine pentru fiecare român că apartenența la Uniunea Europeană este garanția reușitei în viață pentru fiecare.

9 Mai

„Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.
La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!”, menționează președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela.

Lasă un răspuns