Bacalaureat 2022. Azi, 6 iunie, încep probele de competențe lingvistice

Bacalaureat 2022. Azi, 6 iunie, încep probele de competențe lingvistice
Bacalaureat 2022. Luni, 6 iunie, încep probele de competențe lingvistice în limba română: Nu se admite schimbarea biletului de examen, conform procedurii.

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a vor susține probele de competențe lingvistice în perioada 6-8 iunie, potrivit calendarului oficial. Procedura prevede că „nu se admite schimbarea biletului de examen”. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se face prin trei tipuri de probe. 

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp pentru probele de competențe digitale și pentru cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Conform notei, evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie.

Mai amintim că Ministerul Educației a mai trimis o notă cu privire la planificarea probei de evaluare a competențelor lingvistice; într-o limbă de circulație internațională, în cadrul examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta. .

Procedurile pentru organizarea probelor de competențe din acest an școlar sunt cele din 2019; după cum a transmis Ministerul Educației inspectoratelor școlare.

Potrivit procedurii , nivelurile de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă, sunt, în ordine: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat.

Citește și : De luni se dă startul înscrierilor pentru prima sesiune de Bacalaureat

Imediat după susținerea probei de către un candidat, cei doi profesori examinatori stabilesc nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română / limba maternă al candidatului; pe baza nivelului înscris în borderourile individuale”.

Articolul 4 din document stabilește că „nu se admite schimbarea biletului de examen”. În cazul în care candidații refuză să răspundă întrebărilor formulate, se consideră că nu au susținut proba A, respectiv proba B de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română / limba maternă.”

sursa : edupedu.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: