Al șaptelea deces cauzat de COVID-19 în Caraș-Severin

Al șaptelea deces cauzat de COVID-19 în Caraș-Severin

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au anunţat cel de-al șaptelea deces din Caraș-Severin al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Reșița, aflat de mai multă vreme la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, decedat pe data de 31 mai.

„Pacientul avea drept comorbidităţi: insuficienţă renală cronică în programul de hemodializă. A fost contact direct al soției sale, care este testată pozitiv în data de 1 mai, prima din familie care prezintă simptome Covid-19, prezentându-se în serviciul UPU-SJU Reşiţa şi internată cu tratament specific ulterior, fiind externată în 21 mai. Diagnostice: COVID 19, insuficienţă respiratorie acută, insuficienţă renală cronică în progres, evoluție aparent bună iniţial apoi se deteriorează progresiv făcând insuficienţă multiplă de organ şi stop cardiac-iresuscitabil. I-au fost recoltate cinci probe, dintre care patru pozitive și unul neconcludent.”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

Conform datelor prezentate, bărbatul decedat este testat pozitiv şi internat, apoi, în data de 5 mai, la Staționarul III al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Boli Infecțioase, apoi transferat către secția ATI-Staționar I din 8 mai, iar în 11 mai a fost retransferat pentru perioada 11 mai – 20 mai și  retrimis ulterior la ATI, în 20 mai, după ce starea i s-a agravat din nou.

Chiar dacă, a fost cel de-al șaptelea deces din Caraș-Severin al unui pacient infectat cu noul coronavirus, din punct de vedere statistic la nivel național, Caraș-Severin ocupă locul 33 cu  o rată de 0,38 de cazuri la mia de locuitori, cu un total de 112 cazuri de infestare cu COVID-19.

Pe primele locuri în topul infestării cu coronavirus sunt județele Suceava – 3536 de cazuri, București – 2015 cazuri, Neamț cu 883 de cazuri și Botoșani – 772 de cazuri.

Cele mai puține cazuri sunt în județele Brăila – 28 de cazuri,  Vâlcea – 30 de cazuri, Satu Mare – 61 de cazuri.

Conform informării oficiale al Grupului de Informare Strategică, la 1 iunie 2020 în România au fost 19.398 de cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care vindecați – 13.426 (69% din total), decedați – 1.270 (7%), în carantină – 2.424, la izolare – 90.292 de cazuri și au fost realizate 443.252 de testări în plan național.

.

 

Lasă un răspuns