AJF Caraș-Severin sună adunarea! 28 august – termen de înscriere în campionate!

Fotbalul județean cărășean a fost afectat foarte mult de efectele pandemiei cu coronavirus și la fel ca în toată țara competițiile fotbalistice nu au mai putut fi reluate de la începutul lunii martie. Toate campionatele județene au fost întrerupte, iar la nivelul ligii a IV-a s-a decis ca ACS Progresul Ezeriș să reprezinte județul la meciul de baraj pentru promovarea în liga a III-a, iar gugulanii lui Adrian Enășescu au făcut-o cu profesionalism și la ora actuală, județul are o reprezentantă eșalonul trei al fotbalului românesc.

 În ediția trecută de campionat, Liga a IV-a a fost organizată pe două serii, zona Oravița cu opt echipe participante efectiv, după retragerea din retur a celor de la Croația Clocotici și zona Caransebeș cu nouă echipe participante.

Liga a V-a a avut la start 12 echipe grupate toate într-o singură serie, unde AS Voința Răcășdia a câștigat campionatul, dar și-a prezentat din timp opțiunea de a continua să evolueze și ăn campionatul viitor tot în liga a V-a. Alte trei echipe sunt la egalitate de puncte,  Minerul Dognecea, AS Banatul Ocna de Fier și AS Ciclova Română.  Dintre cele trei echipe clasate pe locul doi în serie, poziția cea mai fermă o are AS Banatul Ocna de Fier, prin vocea lui Petre Panescu care ne-a declarat:

La Ocna de Fier lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere, mai ales că am făcut etapizat tot ceea ce este necesar pentru a crea o echipă bună. Am reabilitat terenul din comună, am creato echipă competitivă formată din jucători localnici și din juniorii mei născuți 2000 pe care i-am avut la CSM Reșița și acum sunt jucători seniori, am un președinte de club devotat fotbalului pe Costel Burciu, eu îi susțin cu tot ceea ce trebuie.

Îmi aduc doresc să mai aduc câțiva jucători cu experiență și vom întocmi diligențele pentru liga a IV-a. Consider că am o echipă bună, cu băieți de caracter, cu care putem face față lejer în liga a IV-a”, a spus Petre Panescu, fostul fotbalist al CSM Reșița și actualul primar al comunei Ocna de Fier.

Toate echipele care doresc să participe în campionatele județene, indiferent de nivelul ligii, seniori sau juniori au termen limită de înscriere în campionat, vineri 28 august 2020.

Până la această dată, echipele trebuie să-și întocmească diligențele pentru înscrierea în campionat, prin depunerea cererii de înscriere în campionat pentru ediția 2020-2021, a formularului de actualizarea date, precum și dovada  achitării datoriilor financiare către AJF Caraș-Severin.

După finalizarea înscrierii în campionat, AJF Caraș-Severin va întocmi o proiecție de campionat cu data de start, funcție de evoluția pandemiei, a prevederilor regulamentare și cele stabilite de protocolul medical.

AJF Caraș-Severin asigură suportul fiecărei echipe care dorește să se înscrie în campionatele județene și care au dovedit celeritate, seriozitate și dorința de a dezvolta fotbalul din Banatul de Munte.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns