Adrian Dacica: „Pe Aleea Zadei, lucrurile s-au liniştit total”

Adrian Dacica: „Pe Aleea Zadei, lucrurile s-au liniştit total”

Primăria Reșița are în proiect să reabiliteze blocurile din zona Mociur, iar ca urmare 15 familii vor fi relocate temporar în zona Căminului Colegiului Tehnic Reşiţa. În acest sens, o delegație condusă de viceprimarul Adrian Dacica s-a întâlnit cu locuitorii  de pe Aleea Zadei, la o discuție deschisă și sinceră, legată de mutarea celor 15 familii din Mociur.

Adrian Dacica – viceprimarul Reșiței

„Am avut o întâlnire pe Zadei, înțelesesem că vor fi mai mulți administratori și președinți de asociații din zona respectivă. Au venit mai mulți cetățeni la această întâlnire. Pot să vă spun că lucrurile s-au liniștit total. Le-am adus la cunoștință ceea ce vrem să facem. Vor  fi relocate maximum zece sau cincisprezece familii, în incinta liceului, într-un cămin de acolo, unde funcționează un ONG, iar familiile care vor fi relocate vor sta temporar, și am repetat cuvântul acesta, temporar, şi pe o perioadă scurtă de timp, spun eu, maximum un an, un an și două luni, iar cei care vor fi relocați sunt aleși după anumite criterii, pe care le-am stabilit împreună cu cei care răspund de comunitatea respectivă, Nevo Parudimos, și colegii noștri de la Asistență socială. Vor fi relocate doar persoanele care au un loc de muncă, persoanele care au copii care frecventează școala. În caz că vor fi abateri, noi îi vom scoate din spațiul respectiv”, a declarat Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței, cel care are în subordine Direcția de Asistență Socială.

În altă ordine de idei, Dacica a mai precizat faptul că locuitorii de pe Aleea Zadei au cerut ca în zonă să se înființeze un post de Poliție locală.  „Le-am promis că nu o să fie nicio problemă. În plus, le-am adus la cunoștință că vom avea și camere video care să monitorizeze zona. Cetățenii care locuiesc acolo vor putea să stea liniștiți, pentru că nu vom avea probleme din punctul acesta de vedere”  a mai spus viceprimarul municipiului.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns