Începe colectarea deşeurilor „din poartă în poartă” în localităţile aparţinătoare Reşiţei

Începe colectarea deşeurilor „din poartă în poartă” în localităţile aparţinătoare Reşiţei

Primăria Reșița, împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L., a demarat acțiunea de implementare a sistemului de colectare „din poartă în poartă”, atât a deșeurilor menajere, cât și a celor reciclabile, în localitățile aparținătoare municipiului Reșița, respectiv Doman, Câlnic, Moniom, Țerova, Secu şi Cuptoare.

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din localitățile menționate, a fost finalizată acțiunea de distribuire a sacilor pentru colectarea selectivă, albaștri – pentru colectare carton-hârtie, galbeni – pentru colectare plastic-metal și verde – pentru colectarea sticlei, iar din data de 15 iulie, atât colectarea deșeurilor menajere, cât și colectarea celor reciclabile din gospodăriile situate în localitățile aparținătoare municipiului Reșița se va face din fața casei, după un anumit program.

Astfel, colectarea deșeurilor menajere se va efectua o dată pe săptămână, la Moniom și Țerova – miercurea, la Secu și Cuptoare – marțea, iar vinerea la Câlnic și Doman.

Colectarea deșeurilor de plastic-metal (sacul galben) se va face în ziua de miercuri, o dată la două săptămâni (prima zi de colectare va fi 15 iulie), colectarea deșeurilor de carton-hârtie (sacul albastru) – miercuri, o dată la două săptămâni (prima zi de colectare 22 iulie), iar colectarea deșeurilor de sticlă (sacul verde) se va efectua în ziua de marți a ultimei săptămâni din lună  (prima zi de colectare 28 iulie).

În momentul colectării se va aplica sistemul de 1/1, adică la un sac colectat se va distribui alt sac pentru colectare.

„Facem apel la cetățenii municipiului Reșița să respecte prevederile Regulamentului de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, aprobat prin H.C.L. Nr. 60 din 18.02.2020, privind aprobarea măsurilor necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reșița, precum și programul comunicat pentru colectarea deșeurilor prin sistemul ,,din poartă în poartă” de la gospodăriile din zona de case a municipiului Reșița. Deșeurile menajere și reciclabile vor fi depozitate corespunzător, evitându-se împrăștierea acestora. În caz contrar vor fi aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare”, se mai arată în comunicatul emis de Primăria Reşiţa.

COSMIN VLAD

Lasă un răspuns