Primăria Herculane se modernizează

Primăria Herculane se modernizează

Primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, rezolvă cu celeritate problemele cetățenilor din stațiune, având în lucru nu mai puțin de zece proiecte în derulare, cu surse de finanțare din fonduri europene.

Unul dintre proiecte este finanțat prin POR – Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe Axa prioritară 3, și se referă la eficientizarea energetică a clădirii Primăriei orașului Băile Herculane. Valoarea proiectului este de 1.585.634,52 lei, cu TVA, iar termenul de finalizare al lucrărilor este  24 de luni calendaristice.

Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane

„Prin acest proiect, dorim să sprijinim eficiența gestionării inteligente a energiei și a utilizării acesteia din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile proprii și în sectorul locuințelor. Săptămâna acesta, am intrat practic în faza de execuție, au început lucrările la acoperișul clădirii Primăriei, după emiterea ordinului de începere al lucrărilor”, a declarat Cristian Miclău.

Proiectul prevede înlocuirea în totalitate a acoperișului imobilului, după care vor urma lucrările de izolare termică cu polistiren, înlocuirea ușilor, a ferestrelor și a tot ce ține de partea de termoficare. Se va achiziționa o centrală pe paleți, material lemnos regenerabil, așa cum se prevede în proiect. Încălzirea trebuie să provină din surse regenerabile, pentru eficientizarea energetică, prin care se urmărește realizarea unui consum cât mai mic posibil de energie termică  și electrică.

În cadrul acestui proiect, practic, în clădirea Primăriei vor fi demarate lucrări de izolare termică, înlocuiri uși și ferestre, instalații sanitare, precum şi montarea centralei termice. Contractul de finanțare a fost semnat și urmează organizarea licitației publice pentru achiziția de lucrări.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns