Și cetățenii străini fac trafic de migranți. Șofer sârb și unul lituanian au fost arestați preventiv!

Și cetățenii străini fac trafic de migranți. Șofer sârb și unul lituanian au fost arestați preventiv!

Și cetățenii străini fac trafic de migranți. Șofer sârb și un lituanian au fost arestați preventiv! 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș în cooperare cu Secția 1 și Secția 12 a Poliției Rurale Timișoara au depistat în zona de competenţă 45 de cetățeni străini în două microbuze. Acestea erau conduse de un cetățean sârb respectiv un cetățean lituanian.
Față de şoferii mijloacelor de transport a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
În data de 05 aprilie 2023, în jurul orei 02.15, la nivelul I.T.P.F. Timișoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, ocazie cu care au încercat să oprească în trafic pe raza comunei Dumbrăvița un microbuz marca Fiat Ducato, înmatriculat în Serbia.
Polițiștii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea microbuzului despre care existau suspiciuni că transportau migranți. Șoferul autovehiculului nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care imediat s-a pornit în urmărirea acestuia.
În urma acțiunii, microbuzul a fost depistat pe un teren intravilan din apropiere. În interiorul acestora se aflau 21 de cetățeni străini.
Totodată, în aceeași zi, în jurul orelor 23.50, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș în cooperare cu Secția 12 a Poliției Rurale Timișoara, au oprit pentru control pe DJ 692, un microbuz înmatriculat în Norvegia. La volan se afla un cetățean lituanian în vârstă de 32 de ani. În urma controlului efectuat asupra microbuzului au fost depistați în compartimentul de marfă 24 de cetățeni străini.

Citește și: Migranții turci încă o află pe pielea lor .. „Pe aici nu se trece… ilegal!”

În ambele spețe, cei doi șoferi și migranții au fost conduși la sediul inspectoratului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor s-a constat faptul că migranții sunt cetățeni din Bangladesh, India și Maroc cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani. Toți sunt posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți față de cei doi șoferi.
Totodat, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru cetățenul sârb respectiv pentru cetățeanul lituanian.

Lasă un răspuns