Ovidiu Rădoi, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a participat la “Ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române

Ovidiu Rădoi, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a participat la “Ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române

Ovidiu Rădoi, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a participat ieri la “Ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române”, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la aprobarea hotărârii Divanului Obștesc, de către Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei și semnarea actului de înființare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. La evenimentul festiv a participat și Alin Muntean, subprefectul județului Caraș-Severin.

Ovidiu

Evenimentul omagial a avut loc în premieră, în interiorul Catedralei Episcopale din Caransebeș în prezența oficialităților și a colegilor de arme din MAI. Prea Sfinția Sa, Episcopul Lucian a fost cel care a oficiat slujba religioasă, înconjurat de un sobor preoți care au legătură cu instituția Jandarmeriei cărășene. Lege și Ordine și Nimic fără Dumnezeu sunt două motto-uri care s-au întâlnit în Cetatea Caransebeșului, a spus ierarhul.

În cadrul ceremoniei au avut loc 13 avansări în grad, iar aproximativ 100 de jandarmi au fost recompensați cu mulțumiri, așa cum este stabilit în regulamentul de funcționare al Jandarmeriei. Au fost și momente emoționante în care, după o carieră de 30 de ani, doi jandarmi au trecut în rezervă.

Ovidiu - Alin Muntean

Citește și: Ce vreau eu să devin? O întrebare la care mulți tineri din ziua de azi nu știu mereu să răspundă

Ziua Jandarmeriei s-a încheiat în Reșița, unde a avut loc o paradă de retragere cu torțe.
În prezent, Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, ce exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.

 

Lasă un răspuns