Cristian Șodâncă a găsit „perla” menținerii în Liga a III-a! Tocmai în … Gibraltar!

Cristian Șodâncă a găsit „perla” menținerii în Liga a III-a! Tocmai în … Gibraltar!
Cristian Șodâncă a găsit „perla” menținerii în Liga a III-a! Tocmai în … Gibraltar! A demonstrat-o în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În Gorj, cărășenii au obținut o victorie lejeră mai categoric decât o arată scorul. Eroul partidei a fost Elyakim Musoni Ngandoli venit la Ezeriș pe 31 martie 2022. Ultima echipă la care a jucat Musoni a fost una din … Gibraltar!
Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Progresul Ezeriş 0-2 (0-1).

A marcat: Elyakim Musoni Ngandoli (5, 50).
SERIA 7, etapa 2, play-out. Vineri, 8 aprilie 2022. ora 17:00. Stadion: Aurel Ţicleanu (Bumbeşti Jiu – Gorj).
Arbitri: Lastun Mihail Sebastian (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea) – Spătar Răzvan (Sibiu – Sibiu), Popa Daniel (Câmpeni – Alba).
Observator de arbitri: Rojneai Alexandru (Alba Iulia).
Delegat FRF: Gîţ Cristian Emil (Deva).

Cristian Șodâncă Progresul Ezeriș

ACS Progresul Ezeriș (antrenor Dorian Arbănaș): Birăescu (cpt.) – Zamfir, Dragomir, Bot, Măduță – Cărăușu (Barbu), Rotariu (Crețu) – Ciurea, M. Călin- Musoni (Turău), Ciopraga.

Așa s-a scris victoria Ezerișului….

Primul gol al cărășenilor a fost opera lui Musoni, după o acțiune personală pornită de la 40 de metri. Ciopraga a recuperat un balon la mijlocul terenului și i-a pasat congolezului-belgian. Acesta a scăpat singur, de la mijlocul terenului, către buturile adverse. Musoni a înscris cu un șut de la 3 metri in poarta goală, după ce l-a driblat și pe portarul advers. Golul care a securizat victoria echipei cărășene a venit după o incursiune pe flancul stâng a lui Măduță și o pasă către Musoni. Acesta a driblat doi adversari și a înscris cu un șut simplu la colțul scurt.

Echipa din Ezeriș a câștigat vineri, 8 aprilie 2022 exact acolo unde trebuia. La o contracandidată în lupta pentru menținerea în liga a III-a. Cu toate că avea un ecart de trei puncte înaintea jocului, elevii lui Dorian Arbănaș și-au dorit victoria… Una pe care au obținut-o după două goluri marcate de Elyakim Musoni Ngandoli, noua achiziție a Ezerișului. Atacantul cărășan prin adopție a marcat simetric, câte un gol după cinci minute de la începutul și … reluarea jocului. Musoni a înscris în minutul 5 și 50, golurile cu care Ezeriș a demonstrat că merită să rămână în liga a III-a. Mai trebuie remarcat faptul că echipa minute a Caraș-Severinului a avut și trei bare prin Marius Călin, Răzvan Ciurea și Elyakim Musoni.

Cristian Șodâncă - Arbănaș

Dorian Arbănaș: „Este o victorie importantă”

Antrenorul Dorian Arbănaș a făcut o radiografie pertinentă a partidei de pe arena ce poartă numele fotbalistului Aurel Țicleanu. „ Am început foarte bine jocul. Am pus presiune de la început pe echipa din Tîrgu Jiu, una compusă din copii. Am avut primele 15 minute de foc, am și marcat. A urmat o perioadă de relaxare a noastră, în care Pandurii au avut două oportunități. A salvat din nou Birăescu la cele două mingi grele pentru noi. Am revenit fulger în joc în ultimele 15 minute ale primei reprize. Am început în forță repriza a doua. Am marcat rapid din nou.

Citește și: Progresul Ezeriș vrea să spargă gheața din play-out cu o victorie! Tocmai în orașul „brigadierilor”!

A fost momentul în care Pandurii au cedat psihic și implicit și fizic. Noi am controlat integral partida după golul doi. Este o victorie importantă. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Dacă tot suntem pe un trand ascendent trebuie să ne menținem ritmul. Adversarii au cedat și fizic, dar nici noi nu stăm grozav la acest aspect. Numai că reușitele lui Musoni ne-am dat curaj și tonus”.

CristianSodâncă - Musoni

Cine este eroul Ezerișului?

Elyakim Musoni Ngandoli este un jucător consacrat de bandă, însă este folosit de Arbănaș și ca atacant pivot. Musoni este născut pe 13 decembrie 1994, în Congo. A urmat emigrarea în Belgia. Aici a obținut cetățenia europeană. Este un produs al academiei de fotbal de la RSC Anderlecht. La nivel profesionist a jucat la Futbal Club Mazorron și Lorca Deportivo (în Spania). Apoi a jucat în Gibraltar la Mons Calpe Sports Club, echipă de liga a treia. A mai cochetat și cu o echipă din Grecia, Almopos Arideas. De remarcat că Musoni a fost și eroul partidei cu Gilortul de acum două etape. Atunci Musoni a ratat două ocazii singur cu portarul advers. Una la 0-0 și una la 0-1. „Este fotbalist complet. Are potențial. Vine după o perioadă de pauză de un an și se vede. Când se pune la punct cu pregătirea, va fi un mare plus la echipă!” A fost premoniția lui Cristian Șodâncă la primul meci oficial a lui Musoni la … Ezeriș! Nimic mai adevărat! 

Cristian Sodâncă
A venit soarele și pe aleea Ezerișului…
Cristian Șodâncă: „Nu trebuie să facem nuntă acum. Așa cum nu am făcut nici înmormântare la înfrângeri”

Cristian Șodâncă a declarat: „Putem spune că s-a spart o parte din ghinion. Spun asta pentru că am avut și astăzi ocazii mari ratate. Însă nu vreau să-l mâniem pe bunul Dumnezeu. Mai ales acum în Postul Paștelui. Importantă este victoria, că a venit după 2-0 sau 5-0 nu mai contează, Contează doar punctele obținute. Cele trei puncte obținute la Viitorul Pandurii sunt importante pentru configurația clasamentului. Am spus că este o mică finală. Prima finală a menținerii în liga a III-a. Mai urmează opt finale, mai mari sau mai mici. Nu trebuie să facem nuntă acum așa cum nu am făcut nici înmormântare la înfrângeri.”

Lasă un răspuns