Progresul Ezeriș are „rău de înălțime”?!

Progresul Ezeriș are „rău de înălțime”?!
Progresul Ezeriș a fost prima reprezentantă a județului Caraș-Severin care a disputat meci oficial în etapa a 7-a, a ligii a 3-a. Elevii lui Dorian Arbănaș s-au deplasat ieri la Bumbești-Jiu, pentru a da piept cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu pregătită de Gabriel Rascol.

Viitorul Pandurii Tg Jiu II – Progresul Ezeriș 2-1 (0-0)
Au marcat: 1-0: Gheban (51); 2-0: Chelariu (71); 2-1: Hrudei (90).
8 octombrie 2021; ora: 15:00; stadion: „Aurel Țicleanu” din Bumbești-Jiu. Spectatori: 150.
Arbitri: Demetrescu Iuliana Elena (Râmnicu Vâlcea) – Tănase Lucian, Prioteasa Mădălin (ambii din Pitești)
Observator de arbitri: Moisescu Luis (Drobeta Turnu Severin).
Delegat de joc: Gîţ Cristian Emil (Deva).

Progresul Ezeriș

Viitorul Pandurii (antrenor Gabriel Rascol): Moga (cpt.) – Chelaru, Godja, Pirtea, Core – Caba, Gheban, Pîrcălabu, Micle – Măicăneanu, Vespe.
Pe bancă: Banciulea – Badea, Geană, Ruican, Croitoru, Stăniloiu, Laurențiu Popescu, Bărăitaru, Feher.
Cartonaș galben: Pîrcălabu;
ACS Progresul Ezeriș (antrenor Dorian Arbănaș): Birăescu (cpt.) – Mărgan, Dragomir (52, Nicolae Popescu), Marius Musteța, Berco – Giurică (72, Rusnac), Derbac – Călin (72, Takenori) – Marian Musteța, Dalea (72, Arjocan) – Hrudei.
Pe bancă: Spînu – Dumitru, Barbu, Ciurea, I. Rotariu.
Cartonașe galbene: Giurică, Derbac, Marian Musteța, Hrudei.

Progresul Ezeriș

Partida dintre cărășeni și gorjeni s-a disputat pe terenul care poartă numele lui Aurel Țicleanu, fostă legendă vie a ceea ce a fost Craiova Maxima în fotbalul românesc. Progresul Ezeriș a avut un parcurs foarte bun în acest campionat, care i-a asigurat chiar un loc pe podiumul clasamentului. A urmat meciul de acasă cu CSM Reșița, singurul eșec mai categoric înregistrat în această ediție de campionat.

Gugulanii nu acuză șocul cu „CSM Reșița”, dar nu se regăsesc în joc”

Partida a avut la centru un ecuson FIFA, pe Demetrescu Iuliana, iar prima parte a meciului s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. Nici o combatantă nu a pus în pericol buturile adverse, unele apărate de cei doi căpitani de echipă. Istoria partidei s-a scris în repriza a doua. Amfitrionii au deschis scorul din două faze fixe, care a avut la finalizare, greșeli de marcaj ale fundașilor centrali cărășeni.

Primul gol al partidei a venit dintr-o lovitură liberă directă de pe flancul stâng executată înalt în careu la 8 metri la bara a doua. Darius Gheban s-a înălțat mult mai sus dintr-unmănunchi de jucători și a trimis balonul în poartă cu capul la colțul lung. După un joc de uzură timp de alte douăzeci de minute, gazdele și-au mărit avantajul la 2-0, după un corner executat înalt în careu. Sebastian Chelariu s-a înălțat la 8 metri și a trimis cu capul lângă bara din dreapta porții apărate de Birăescu. Trebuie spus că balonul a lovit și pământul în fața goal-kepeerului cărășan, făcând inutul plonjonul la sacrificiu. A fost momentul de declic al elevilor lui Arbănaș, care s-au resetat și au jucat un fotbal precis. A urmat și golul de onoare, marcat în ultimul minut de joc. Marian Musteța a recuperat balonul în jumătatea adversă și după o pătrundere incisivă, i-a pasat foarte bine lui Arjocan pe partea stângă. Acesta a centrat înalt careu în zona celei de a doua bare, de unde Hrudei, bine demarcat, a înscris cu un șut pe jos la colțul lung!

Citește și: Progresul Ezeriș este pe podium, cu un președinte suporter rosso-nero!

Cristian Șodâncă: „Am fost de nerecunoscut!”

La finalul jocului, președintele Cristian Sodâncă era supărat pe jocul echipei. A uneia de la care are mari așteptări în acest campionat. „A fost o victorie meritată a echipei gazdă. Noi din păcate, am fost de nerecunoscut. Ne-am prezentat sub orice critică la acest joc. Am început să jucam fotbal la 2-0 pentru Pandurii,din minutul 72. Cred că trebuie cu toții să ne punem niște semne de întrebare în urma acestei evoluții! Să ne trezim la realitate. Se pare ca avem rău de înălțime. Chiar nu ne place acolo sus, în clasament?!”

Progresul EzerișPreședintele gugulan a mai punctat faptul că dacă este să compare situația de acum cu cea din ediția trecută, Progresul Ezeriș este „pe plus”. „Anul trecut aveam 15 puncte acumulate în tot campionatul. Acum după șapte etape avem 10 puncte și suntem pe locul 5! Sunt supărat că nu ne concentrăm suficient. În fiecare meci o să vedeți trei-patru faze identice rezolvate cu brio de băieții din apărare. Ca ironie a sorții, se ia gol. Cu greșeli de marcaj, din fază identică cu cele în care s-au apărat foarte bine. Vorbim în mod evident de lipsă de concentrare pe toată durata jocului. Aici este problema noastră eternă!”

Astăzi de la ora 15,00 se vor disputa și celelalte partide ale seriei a 7-a.
Aurul Brad – CSM Deva
Viitorul Şimian – Pandurii Târgu Jiu
CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti
CSM Reșița – AFC Voinţa Lupac

Lasă un răspuns