Liga a 3-a: Cărășencele au obținut maxim de puncte! Dan Alexa l-a „îmblânzit” pe Fane Nanu!

Liga a 3-a: Cărășencele au obținut maxim de puncte! Dan Alexa l-a „îmblânzit” pe Fane Nanu!
Liga a 3-a. Etapa a 4-a a fost una prolifică pentru echipele cărășene care au obținut nouă puncte din tot atâtea posibile. Performera etapei a fost CSM Reșița care s-a impus ieri cu 2-0 în fața celor de la CSM Deva în derbiul pentru primul loc al seriei. A urmat victoriile a celor de la Ezeriș în fața Viitorului Șimian (1-0) și a Lupacului în fața celor de la Aurul Brad (scor 2-1). Prin rezultatele obținute în etapa a 4-a, CSM Reșița a devenit liderul seriei, iar Progresul Ezeriș a urcat pe locul 4, cu o zestre de 7 puncte. Voința Lupac este pe locul 5 cu același număr de puncte, dar golaveraj 5-5, față de 4-3 al elevilor lui Dorian Arbănaș.

RE-ȘI-ȚA! RE-ȘI-ȚA!

CSM Deva – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița 0-2 (0-0)
A marcat: 0-1: Mediop (58); 0-2 Mediop (65, din penalty).
Stadion: Dacia (Orăştie – Hunedoara)
Arbitri: Chioran Marius Nechita (Cluj-Napoca – Cluj) – Antal Csaba (Cluj-Napoca – Cluj), Mureșan Alin Cristian (Floreşti – Cluj).
Observator de arbitri: Trancă Ciprian (Timişoara – Timiş)
Delegat de joc: Pascanu Catalin (Cugir – Alba)

CSM Deva (antrenor Ștefan Nanu): Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache (60, Dobre), Doboș – Țoiu – Peter, Stelea (83, Bogdanovici), Marinca (60, Branea), Bloj – Sulea.
CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Fota, C. Ion, Rimovecz, Bărboianu (46, Sima) – Velcotă (79, Ciubotaru), Cioinac, V. Munteanu (cpt.), Jorza – Vasluian (46, Aboubakar), Mediop (79, Mura).
Pe bancă: Zimmermann – Avram, Cristodulo, Breșneni, Stăiculescu.

Golurile. 0-1. Reșițenii au deschis scorul după un contraatac prelungit finalizat de Mediop cu un șut pe jos la colțul scurt pe jos de la 17 metri, ușor lateral dreapta. 0-2. Golul doi al elevilor lui Dan Alexa a venit după o degajare lungă a lui Micu, balonul a fost deviat cu călcâiul de Aboubakar până la 17 metri la Mediop. Atacantul senegalez a pătruns în viteză în careu talonat de fundașul Dobre care l-a împins pe Mediop în momentul șutului. Arbitrul Chioran a dictat fără ezitare lovitură de pedeapsă, care a fost transformată tot de către Mediop cu un șut puternic pe jos lângă bara din dreapta portarului Bădescu.

Derbiul seriei s-a disputat pe stadionul din Orăștie și fără public. Asta nu a împiedicat originala Guardia Ultra să găsească soluții de a se fi făcut auzită pe terenul hunedorenilor. Înaintea jocului cele două echipe au ocupat primele două poziții din clasament, cu același număr de puncte. Deva s-a aflat pe primul loc cu un golaveraj de 6-0 față de 6-1 al Reșiței.

Liga a 3-a
foto captura video: sorin mihancea
Dan Alexa s-a impus în fața lui Ștefan Nanu!

A urmat jocul din etapa decisivă în care CSM Reșița a jucat exact ceea ce trebuia. Rosso-nerii au fost superiori hunedorenilor. Au evoluat cu o precizie de ceasornic elvețian, chiar dacă în prima repriză puteau să deschidă scorul mai devreme la faza ”indirectei din careu” (min. 20). Portarul Bădescu a vrut să evite un corner după o minge trimisă neglijent acasă de un coechipier și a prins balonul în brațe. Execuția oaspeților a adus doar un corner, după ce mingea s-a scurs prin fața porții hunedorenilor.
Finalul primei reprize l-a avut în prim plan și pe Dan Alexa, cel care l-a pus la respect pe incomodul antrenor amfitrion. Ștefan Nanu este recunoscut tuturor oamenilor din fotbal ca un tehnician care pune constant ”presiune”pe oficiali și …pe adversari. Gestul fostului internațional oltean de a-l îmbrățișa pe Dan Alexa la începutul mitanului secund a fost unul de fair-play care și-a recunoscut indirect și reputația de antrenor vulcanic. 

Citește și: Liga a 3-a: Echipele cărășene se întorc cu șapte puncte. Toate obținute în deplasare!

Mediop a „găurit” poarta devenilor!

Dan Alexa a operat două schimbări la pauză. I-a trimis în teren pe Sima și Aboubakar. Mediop a fost iar „argintul viu”, care a făcut recital la „scenă deschisă”. A deschis scorul după 13 minute de la reluare, iar victoria Reșiței era deja conturată după cum au decurs ostilitățile din teren. După o oră de joc, Mediop a securizat victoria rosso-nerilor din penalti generat de o imprudență a noului intrat Dobre, care a încercat să-i ia fața lui Mediop, după ce la împins cu brațul stâng din alergare. De remarcat că Mediop a executat perfect penaltiul dictat de arbitrul clujean. Șutul lui Mediop, pur și simpl, a ”perforat” plasa porții amfitrionilor la propriu și figurat!

Dan Alexa: „Împreună cu jucătorii am dus echipa Reșiței pe primul loc!”

„A fost un meci în care am întâlnit o contracandidată la promovare. Deva este o echipă solidă și foarte bine pregătită fizic pentru acest nivel. Victoria noastră este una pe deplin meritată. Spun asta, pentru că am avut inițiativa și am controlat jocul. Pe lângă cele două goluri marcate de noi, am mai avut alte două situații bune de a înscrie. Am făcut un joc consistent. Îmi felicit jucătorii. Au avut determinare. Au jucat cum trebuie acest meci. Împreună am dus echipa Reșiței pe primul loc. Acum suntem preocupați de următorul joc cu Viitorul Pandurii 2. Trebuie să-l câștigăm. Vrem să legăm victoriile între ele. Doar astfel o să ne consolidăm poziția de lider al seriei”, ne-a făcut Dan Alexa o radiografie pertinentă a partidei.

sursa video: csm resita (facebook)

CSM Reșița, liderul seriei a 7-a

Prin această victorie, CSM Reșița a devenit liderul seriei a 7-a a ligii a III-a cu o zestre de 12 puncte și un golaveraj de 8-1. Locul doi este ocupat de Pandurii Tîrgu Jiu cu 10 puncte, golaveraj de 11-2, iar Deva a coborât pe ultimul loc al podiumului, cu o zestre de 9 puncte.

Rezultatele etapei a 4-a, seria a 7-a

Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – CSM Jiul Petroşani 2-1
Progresul Ezeriş – Viitorul Şimian 1-0
Voinţa Lupac – Aurul Brad 2-1
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Pandurii Târgu Jiu 1-6

Etapa viitoare, a 5-a

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CSM Deva
CS Armata Aurul Brad – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti
ACS Viitorul Şimian – AFC Voinţa Lupac
CSM Jiul Petroşani- ACS Progresul Ezeriş
Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2

Lasă un răspuns