De ce nu a fost reparat ”drumul oaselor” DJ 608? Consiliul Județean a explicat cu subiect și predicat!

De ce nu a fost reparat ”drumul oaselor” DJ 608? Consiliul Județean a explicat cu subiect și predicat!

În mediul online au apărut fotografii cu o porțiune a drumului județean DJ 608 Teregova – Luncavița, în care o parte a carosabilului arată ca după un real bombardament și aceasta spre revolta firească a cetățenilor. Localnicii și nu numai au botezat de mult timp  DJ 608 ca fiind „drumul oaselor”, pentru ”capcanele” de tot felul care au fost mereu pe partea carosabilă (gropi mai mari sau mai mici, chiar cratere imense).

sursa foto: Trebuian Sergiu (pagina de facebook)

Consiliul Județean Caraș-Severin a răspuns, prin Serviciul Comunicare, cu celeritate și a arătat cauzele care au condus la starea deplorabilă a drumului județean.

„Afectat de inundațiile din iunie 2020, DJ 608 Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica nu a fost refăcut, până în prezent, deoarece constructorul – Asocierea SC EMILIANO VEST SRL – SC MANU CONSULTING SRL – a refuzat demararea lucrărilor, DDJ Caraș-Severin respectând toate condițiile pentru începerea reabilitării drumului.

sursa foto: Trebuian Sergiu (pagina de facebook)

Ordinul de începere a lucrărilor ce includ înlăturarea efectelor calamităților din perioada 12-25.06.2020, DJ 608 – Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica (KM 41+830-56+328), a fost emis în 10 septembrie 2020, nefiind urmat de începerea lucrărilor”, se arată în comunicatul de presă a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Reprezenanții forului județean au adus la cunoștința cărățenilor și faptul că o echipă a Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, alături de vicepreședintele Marius Isac, se deplasează astăzi, 2 februarie, în teren unde i-au convocat, atât pe proiectant, cât și pe constructor, pentru rezolvarea urgentă a situației existente. 

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns