Ambulanța pentru Monumente vrea să salveze în Banat podul Maria Theresa din Grădinari

Ambulanța pentru Monumente vrea să salveze în Banat podul Maria Theresa din Grădinari

Ambulanța pentru Monumente a început înscrierile pentru voluntari. Vor să salveze în Banat podul din Grădinari. Proiectul „Ambulanța pentru Monumente” a anunțat lansarea calendarului intervențiilor pentru anul 2024 și invită persoanele interesate să se implice în protejarea identității culturale și istorice a României. Fiecare intervenție este o oportunitate captivantă de a contribui la conservarea și restaurarea unor monumente semnificative.

Pentru cei dornici să ofere ajutor, este important să completați formularul de înscriere până pe data de 31 martie 2024. Accesați link-ul https://inscrieri.ambulanta-pentru-monumente.ro/ pentru a vă înscrie și pentru a afla mai multe detalii despre proiect.
Un aspect esențial este obținerea fișei de aptitudine necesară desfășurării activității de lucru la înălțime, condiție obligatorie pentru accesul pe șantier. Această fișă este valabilă timp de 1 an și trebuie obținută pentru fiecare asociație în parte.
Citește și: Răzvan Nicolae Otiman: „Un like nu costă nimic, dar valorează enorm! Asociația „Acasă în Banat” merită!”
Unde se intervine în Banat
Una dintre intervențiile planificate pentru acest an vizează Podul Maria Theresa din Grădinari, cunoscut și sub denumirea de „Podul turcului”. Acest pod reprezintă o mărturie istorică importantă pentru peisajul cultural al satelor din Banat și necesită intervenții de punere în siguranță. Lucrările vor include rezidiri și rostuiri locale, completări structurale și volumetrice ale parapeților, precum și lucrări de consolidare punctuale și igienizare.
Perioadele pentru intervenții sunt următoarele:
  • Seria 1: 4 august – 11 august
  • Seria 2: 11 august – 18 august
  • Seria 3: 18 august – 25 august
  • Seria 4: 25 august – 1 septembrie
Aceste intervenții oferă oportunitatea unică de a contribui la conservarea unor monumente de patrimoniu și de a trăi experiențe memorabile în cadrul unei echipe dedicate.

Lasă un răspuns