Weekend de foc în Caraș-Severin, declanşat de COVID-19

Weekend de foc în Caraș-Severin, declanşat de COVID-19

La sfârşitul săptămânii trecute, toate structurile M.A.I. din judeţ au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, în cele trei zile, 230 de polițiști, 48 de jandarmi, 12 cadre I.S.U., 47 de polițiști locali, precum și cinci reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, opt ai Ministerului Muncii, 10 ai Ministerului Sănătății, şase ai ANSVSA şi cinci ai Ministerului Transporturilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în traffic, ne-a informat cms.-şef Dinu Nicorici, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Cu această ocazie, au fost verificate 228 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate şi locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 748 de persoane și au fost verificate 161 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 44 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.

Un număr de 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.600 de lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate un număr de 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.100 de lei.

Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada Stării de alertă, a mai spus cms.-şef Dinu Nicorici.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns