Grecia și-a închis granițele!

Grecia și-a închis granițele!

Guvernul elen a declarat că toate călătoriile non-esențiale din Serbia vor fi suspendate începând de astăzi, ceea ce înseamnă că nu se va permite accesul vizitatorilor sârbi până în data de 15 iulie, excepție făcând călătoriile care nu pot fi amânate, cum ar fi cele profesionale sau de afaceri, iar măsura poate fi prelungită, dacă va fi cazul. Restricția este valabilă pentru toate punctele de trecere a frontierei.

„Guvernul, în colaborare cu autoritățile relevante, analizează și evaluează constant datele, pentru a deschide granițele vizitatorilor străini, fără a compromite sănătatea publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen.

Guvernul sârb a confirmat anunțul, prin vocea Ministrului de externe, Ivica Dacic.

Изјаве Дачића са Филеом Ivica Dacic

În Serbia, vineri a fost declarată Stare de urgenţă în Belgrad, unde s-a înregistrat o creștere foarte mare de cazuri cu infectări cu Covid-19.

La sosirea în Grecia, călătorii primesc un cod de bare, având obligația de a completa un formular în care acestora li se cere sa precizeze țara de origine și țările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni.

În fiecare zi, sunt efectuate aproximativ 6.000 de teste, aleatoriu, printre turiștii care intră în această țară.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns