Week-end de foc pentru pompieri: 33 de misiuni cu mort în accident, mașină incendiată, alta răsturnată, inundații

Week-end de foc pentru pompieri: 33 de misiuni cu mort în accident, mașină incendiată, alta răsturnată, inundații

Pompierii cărășeni au fost la datorie pe perioada week-endul recent încheiat,  15-16 august, când pompierii militari cărășeni au acționat în 33 de misiuni specifice, astfel :

– Intervenții tip SMURD – 21, din care 5 au fost ca urmare a unor accidente rutiere produse 2 pe DN 6, unul în zona localității Prisaca și altul în zona localității Slatina Timiș, unul pe drumul județean între localitățile Anina și Bozovici, altul pe DN 58 B, zona localității Gherteniș, precum și  un accident rutier în care un pieton a fost lovit de către un autoturism, în zona localității Sacu, in urma cărora 7 persoane au fost asistate medical și o victimă decedând ca urmare a impactului violent dintre doua autovehicule, alte 16 intervenții tip SMURD, constând în asistență medicală de urgență la solicitarea persoanelor.

Incendiu accident -Matnicu Mare

– Alte 12 misiuni specifice au constat în intervenții ca urmare a fenomenelor meteo extreme, inundații – evacuarea apelor din gospodăriile oamenilor în localitatea Nicolinț și Municipiul Reșița, evacuarea apelor care au pătruns in subsolurile unor blocuri de locuințe și a unei clădiri administrative din municipiul Reșița, vânt puternic – eliberarea carosabilului ca urmare a căderii unor copaci pe DN 57, zona localităților Oravița, Nicolinț și Piatra Albă, asigurarea măsurilor PSI până la sosirea echipajului ENEL, ca urmare a ruperii unui cablu electric in zona orașului Oravița, precum și o intervenție la explozia unei centrale termice a unei pensiuni din localitatea Sichevița, fără a se înregistra victime omenești.

autoturism rasturnat Ghertenis

Datele ne-an fost furnizate de către compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Semenic, prin purtătorul de cuvânt, lt. Manofu Adrian.

Profităm de ocazie să-l felicităm pe acesta pentru avansarea în grad, de la 01 august , îi dorim și la mai mare și să vă informeze cu cât mai puține posibil evenimente nedorite. Să auzim de  bine!

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns