Vacanța de primăvară 2024 durează 11 zile

Vacanța de primăvară 2024  durează 11 zile

Vacanța de primăvară 2024 durează 11 zile.

Copiii de grădiniță și elevii au început vacanța de primăvară 2024 după ce au  terminat cursurile vineri, 26 aprilie. Vacanța durează 11 zile, până inclusiv marți, 7 mai, a treia zi de Paște, conform calendarului anului școlar 2023-2024.

Cu alte cuvinte, modulele 3 și 4 au avut lungimi diferite, însă complementare, în funcție de cum și-a plasat fiecare județ vacanța despărțitoare.
După vacanța de Paște, toți elevii încep ultimul modul de cursuri: modulul 5, cel în care au loc Evaluările Naționale de la clasele II-VI.
Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024.
Citește și: Graficul înscrierilor la grădiniță
Vacanța de Paște cuprinde în acest an doar sărbătorile pascale ortodoxe. Pentru Paștele catolic, celebrat pe 31 martie, elevii catolici nu au avut obligația să meargă la școală în perioada 29 martie – 2 aprilie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației.
Anul trecut, în forma de proiect, calendarul acestui an școlar prevedea o vacanță de primăvară pe 13-21 aprilie care nu cuprindea nici Paștele catolic și nici Paștele ortodox, situație care ar fi creat o posibilă lună fără cursuri pentru elevi, după cum scria Edupedu.ro.
Potrivit contractului colectiv de muncă 1.199 din 5 iulie 2023, sunt 4 zile libere pentru angajații din sistemul de învățământ în perioada Paștelui: Vinerea Mare, cea dinainte de Paști și prima, a doua și a treia zi de Paști. Prima zi de Paști, ortodox sau catolic, pică oricum într-o zi de repaus săptămânal, duminica, prin tradiție.

Lasă un răspuns