Un cetățean din Vietnam, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi

Un cetățean din Vietnam, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi

Un cetățean din Vietnam, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat cinci cetăţeni din Vietnam, toți intrați legal pe teritoriul României. Vietnamezii au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În data de 17 mai 2024, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. În urma misiunii, polițiștii au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, la aproximativ 500 m, într-un autoturism înmatriculat în România, cinci cetățeni străini. 

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Vietnam şi au vârste cuprinse între 39 și 53 de ani.
Din declarațiile acestora a rezultat că șoferul, cetățean din Vietnam, urma să îi ajute pe ceilalți patru conaționali în încercarea lor de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria. Intenţia era de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.
Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Ceilalți patru cetățeni din Vietnam pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Citește și: Patru migranți nepalezi au vrut să ajungă ilegal în vestul Europei, via România- Serbia!
Totodată, pe numele șoferului din Vietnam, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile,. La finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).

Lasă un răspuns