Tram train la Reșița

Tram train la Reșița

Primarul  Reşiţei împreună cu administrația locală  se pregătește deja  pentru următorul exerciţiu financiar al UE şi face primii paşi în proiectele pentru care doresc să obţină finanţare de la Uniunea Europeană.

Cel mai important este  un mega-proiect, care va fi dezvoltat în colaborare cu Primăria Timişoarei.
Proiectul train-tram-ul Reşiţa-Berzovia-Timişoara sau Reşiţa-Berzovia-Oraviţa-Anina este un parteneriat cu CFR, Ministerul Transporturilor şi Primăria Timişoara. Acesta e un proiect care cuprinde întreaga zonă şi este extrem de important pentru întreaga regiune. Practic va însemna conectarea zonei Banatului Montan la zona Timişoarei, printr-un mijloc de transport în comun care nu este poluant, are capacitate mare şi poate transporta mii de oameni”, spune Popa.

Edilul a povestit, în cadrul unei discuţii online, organizată de către UrbanizeHub România, planurile sale pentru realizarea acestui demers, care va lega de Reşiţa mai multe comunităţi din vecinătatea oraşului.

Suntem pe cale să achiziţionăm două tram train-uri (trenuri-tramvai – n.red.) din Germania, prin intermediul unui reşiţean care lucrează în administraţia publică în zona Baden-Baden. Cu acestea ne vom licenţia pentru transportul pe cale ferată, iar licenţa o vom da societăţii de transport local, TUR”, a anunţat primarul Ioan Popa.

Distanţa Reşiţa-Timişoara de 100 de kilometri pe calea ferată azi se parcurge în două ore jumătate. În mod normal, ar trebui să se parcurgă în 40-50 de minute. Am discutat, la nivel de Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, să facem un proiect împreună cu Timişoara, cu consiliile judeţene, astfel încât să putem să interconectăm zone de care să se bucure toată lumea. Şi reşiţenii care merg să lucreze la Timişoara, şi turiştii care vor să ajungă în Banatul de Munte”, spune Popa.

SORIN OȘAN

5 thoughts on “Tram train la Reșița

  1. Suuuuper, d-le primar! Sunteti grozaav! Felicitari cu sufletul! Meritati aprecierea tuturor locuitorilor acestui oras, care era in coma, inaintea venirii d-voastra! L-ati resuscitat si isi revine putin cate putin, datorita d-voastra! Sa ne traiti ca ne trebuiti!🙏Sa va dea D-zeu multa sanatate, fericire, împliniri si tot ce va mai doriti!!!🙏🙏🙏

Lasă un răspuns