Taximetrist jefuit de doi „clienți”

Taximetrist jefuit de doi „clienți”

Astăzi, 27 iulie, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane și Secția 4 Poliție Rurală Mehadia, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au identificat și condus la sediul poliției, doi bărbați de 30 și 31 de ani, din Topleț, bănuiți că în cursul nopții, ar fi agresat un taximetrist, cu scopul de a-l deposeda de bunurile pe care le avea asupra lui.

Față de bărbatul de 30 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de cel de 31 de ani, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei doi tineri sunt bănuiți că în cursul nopții precedente, în jurul orei 02.30, s-ar fi deplasat cu un taximetru din comuna Mehadia până în comuna Topleț, spunându-i taximetristului să oprească mașina pe o stradă lăturalnică, într-un loc întunecos, moment în care cel de 30 de ani l-ar fi lovit pe acesta cu pumnul în zona feței și ar fi încercat să îi sustragă telefonul mobil, cerându-i să îi dea bunurile pe care le avea la el.

foto: Arhiva

Taximetristul, un bărbat de 40 de ani, din Băile Herculane, ar fi reușit să scape și să apeleze serviciul 112. Ulterior, acesta a observat că din interiorul mașinii lipseau banii mărunți pe care ii folosea pentru a da rest clienților.

După comiterea faptei, cei doi bărbați au fugit de la fața locului, fiind identificați în scurt timp de polițiști și conduși la sediul poliției pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

Bărbatului de 40 de ani i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul Serviciului de Ambulanță, fără a fi transportat la spital.

În continuare, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns