Teatrul de Vest Reșița anunță premiera spectacolului HAMLET după William Shakespeare

Teatrul de Vest Reșița anunță premiera spectacolului HAMLET după William Shakespeare

Teatrul de Vest Reșița anunță că în datele de 11 și 12 Aprilie de la orele 19:00, va avea loc premiera spectacolului HAMLET după William Shakespeare – o capodoperă a literaturii datorită dialogului complex și a abilității autorului de a explora condiția umană în profunzime.

Spectacolul este realizat sub îndrumarea regizorului american John Blondell, care este de asemenea profesor și co-președinte al departamentului de arte teatrale de la Westmont College din Santa Barbara, California.
Este totodată director artistic și fondator al Companiei de teatru Lit Moon și al extinderii sale internaționale Lit Moon World, director al Lit Moon World Theatre Festivals și co-fondator al festivalului Verona Shakespeare Fringe Festival. Până în prezent, John a regizat peste 100 de producții în SUA, Europa și Eurasia.

Teatrul de Vest Reșița anunță premiera spectacolului HAMLET după William Shakespeare

Regiile recent semnate includ „Eurydice” pentru Teatrul Național Academic Dramatic Gabriel Sundukyan din Erevan, Armenia; Pirej pentru Lit Moon World din Belche, Macedonia; Unchiul Vanya pentru Lit Moon și Diamond to Dust: A Flying A Fantasy pentru Westmont. Producțiile Lit Moon Theatre au fost văzute de către publicul din Macedonia, Albania, Muntenegru, Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, Canada, Scoția, China, Armenia, Georgia, Italia, dar și la televizor.
„Spectacolul este o de construcție, un colaj din piesa lui Shakespeare – scenele sunt rearanjate, multe sunt chiar tăiate. Spectacolul prezintă o distribuție de patru persoane, muzică live și un perete uriaș de hârtie, pe care acțiunea se desfășoară într-o varietate de moduri.
„Vorbe, vorbe, vorbe” ce sunt rostite de Hamlet, sunt esențiale pentru conceptul scenografic. Cuvintele actorilor atârnă în aer, în timp ce sunt scrise, picurate și pictate pe hârtie.
Citește și: Teatrul de Vest aduce primăvara cu un weekend plin de evenimente!
Spectacolul este o reverie, un poem simfonic, o meditație asupra frumuseții șterse, asupra nostalgiei existențiale și asupra pierderii.” spune regizorul John Blondell.
Personajul Hamlet este caracterizat de introspecție și de îndoieli profunde, iar celebrul său solilocviu “A fi sau a nu fi” ilustrează lupta sa internă și dilema morală pe care o traversează: se întreabă dacă este mai bine să trăiască sau să moară, să continue să suporte necazurile și suferințele vieții sau să oprească lupta contra nedreptății și a suferinței prin moarte.

Teatrul de Vest Reșița anunță premiera spectacolului HAMLET după William Shakespeare

Reprezentațiile vor fi trilingve, cu texte în română, maghiară și engleză, și vor avea supratitrare în limba română.
Spectacolul este realizat în coproducție cu Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház .
Așadar, invităm spectatorii în datele de Joi – 11 Aprilie și Vineri – 12 Aprilie, de la orele 19:00, la un spectacol care explorează teme profunde precum puterea, moartea sau trădarea:
HAMLET
după William Shakespeare
REGIA: JOHN BLONDELL
Cu:
BALOG JÓZSEF
CLAUDIU GABOR
TAPASZTÓ ALEXANDRA
VARGA BÁLINT
Muzica:
BORSOS PÁL
Biletele se pot cumpăra de pe site-ul teatrului, prin platforma oveit.ro http://teatruldevestresita-cs.ro/index.php/hamlet/ sau de la Casa de Bilete.

sursa: Teatrul de Vest 

Lasă un răspuns