Sistemul Bike Sharing este un real succes la Reșița!

Sistemul Bike Sharing este un real succes la Reșița!

La mijlocul lunii septembrie a anului trecut s-a implementat la Reșița, sistemul de Bike Sharing, prin care administrația locală vizează utilizarea bicicletei ca variantă de mobilitate ecologică. Pentru acest proiect s-au achiziționat 60 de biciclete.

Utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem prin aplicația LINKA GO. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din Google Play și APP Store.

Pentru a crea contul, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.

Înainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui să accepte Termenii și Condițiile aplicației Linka Go, precum si cei ai propriului regulament de funcționare al administratorului, Primăria Reșița. Utilizatorul NU poate folosi bicicletele dacă nu este de acord cu toți termenii, și toate condițiile din convenție.  Acordul se dă în cadrul aplicației.

Tineri și bătrâni, părinți și copii, reșițenii au folosit din plin cele 60 de biciclete puse la dispoziție prin sistemul de Bike Sharing de Primăria Reșița.

În prima jumătate a acestui an, mai exact din 15 mai până la începutul lui august, cei care au închiriat bicicletele au reușit să parcurgă aproape 90.000 de kilometrii pe două roți. Aplicația a înregistrat 8.875 de închirieri ce au totalizat 8.654 de ore de pedalare.

„Ținând cont de interesul reșițenilor pentru acest proiect, în anii următori sistemul  va fi extins cu mai multe stații, cât și un număr mai mare de biciclete”, a precizat, Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, pe pagina de socializare Deschide Reșița.

Utilizarea bicicletelor este gratuită.

NICOLAE DAVID

Lasă un răspuns