Radu Bote: „Reșița are juniori talentați la handbal!”

Radu Bote: „Reșița are juniori talentați la handbal!”

Radu Bote are 46 de ani și este antrenorul grupelor de juniori I și IV al echipei de handbal de la CSM Reșița, club susținut de către primăria Reșița. Antrenorul reșițean este ajutat în activitatea lui de Marius Grozăvescu, un alt fost coleg de la echipele Reșiței,

Bote este un fost jucător de handbal format la Politehnica Timișoara și care a mai jucat la echipele din Sânnicolau Mare, Târgu Jiu  și  la Reșița, de unde s-a și retras din activitate.

foto facebook. Radu Bote mulțumit  de realizările în handbal ale fiului Raul.

De șase ani de zile îi pregătește pe juniorii Reșiței pentru echipa municipiului, iar rezultatele bune nu au întârziat să apară.

Mi-am început activitatea de antrenor acum șase ani la Reșița și pregătesc în prezent juniorii I ai echipei CSM Reșița, adică juniorii născuți 2001 și 2002. În paralel pregătesc și grupa de juniori IV, copii născuți 2008 și  2009. Cu juniorii I am participat la Campionatul Național seria F, pe care am câștigat-o, ne-am calificat pentru Turneul Final, însă din cauza pandemiei s-au întrerupt toate competițiile. Eu am mare încredere în actuala generație, mai ales că acum doi ani  am reușit să obținem locul IV pe țară la Turneul Final. Am devenit a patra echipă din țară, dintr-un total de 54 de  echipe participante în competiție, ceea ce spun eu este o realizare mare a băieților.

Sunt copii talentați care au deprins tainele handbalului la Reșița și aici pot să remarc cei care au făcut pasul către echipele de seniori. Este cazul portarului Denis Dumuța,  a pivotului Raul Bote, a  interului stânga Denis Kirsch și a centrului Andrei Bondoc, toți cei patru joacă acum la echipa mare de seniori a noastră, CSM Reșița. În cazul extremei stânga Negru Marius vorbim de un împrumut la Botoșani. Mai avem trei jucători împrumutați la Poli II la Timișoara, interul Rareș Racoceanu, extrema stângă Sebastian Măceșanu și pivotul Miodrag Corniț”, a precizat antrenorul reșițean referitor la juniorii crescuți la Reșița și care au făcut deja pasul către echipele de seniori.

Reluarea campionatului este încă incertă pentru că nu se știe absolut nimic. În mod normal am fi vorbit de un start în campionat pe 9 sau 10 septembrie, cu o săptămână înainte de a începe școala, însă la ora actuală nimic nu este stabilit și totul este incert vizavi de campionat”, a mai spus Radu Bote.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns