Simona Halep poate reveni pe teren

Simona Halep poate reveni pe teren

Simona Halep poate reveni pe teren.

Simona Halep poate reveni pe teren.Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, din Elveția, a redus pedeapsa Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, a anunțat forul marți, 5 martie, într-un comunicat de presă.
TAS a decis ca pedeapsa sportivei în vârstă de 32 de ani să fie redusă la 9 luni, ceea ce înseamnă că Simona Halep poate reveni pe teren încă de acum.
Practic, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis recursul făcut de Simona Halep împotriva deciziei tribunalului independent al Federației Internaționale de Tenis, prin care fusese impusă o perioadă de ineligibilitate de 4 ani în cazul Simonei Halep.
Forul TAS a stabilit în unanimitate ca perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de tribunalul independent al Federației Internaționale de Tenis să fie redusă la o perioadă de ineligibilitate de 9 luni, începând cu 7 octombrie 2022, termen care a expirat la 6 iulie 2023.

Citește și: CSC Voința 1922 Vrani este campioana de toamnă a Ligii a V-a AJF Caraș-Severin

TAS a dispus, de asemenea, descalificarea tuturor rezultatelor competiționale obținute de Halep din 29 august 2022 (data eșantionului său pozitiv) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasare și premii în bani.
„Se constată că Simona Halep a comis încălcări ale regulilor anti-doping în temeiul articolelor 2.1 (prezență) și 2.2 (utilizare) din Programul antidoping de tenis 2022 ca urmare a prezenței unei substanțe interzise (Roxadustat) în proba ei de urină colectată în competiție pe 29 august 2022.

Simona Halep este sancționată cu o perioadă de neeligibilitate de nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022”, se mai arată în comunicatul de presă al TAS.
TAS a mai decis că Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis trebuie să-i plătească Simonei Halep suma de 20.000 de franci elvețieni, drept contribuție pentru cheltuielile de judecată suportate de sportivă în legătură cu procedurile de arbitraj.

sursa foto articol: oto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Lasă un răspuns