Și traficanții mai greșesc câteodată… Reclamat la poliție de o femeie din Etiopia chiar de pe telefonul lui!

Și traficanții mai greșesc câteodată… Reclamat la poliție de o femeie din Etiopia chiar de pe telefonul lui!

Și traficanții mai greșesc câteodată… Reclamat la poliție de o femeie din Etiopia chiar de pe telefonul lui!

Poliţiştii au fost sunaţi de o femeie care vorbea în limba engleză. Aceasta a reclamat faptul că se află sechestrată într-un apartament din Timişoara. Victima nu a dat nici o adresă, dar polițiștii au identificat proprietarul telefonului mobil. Acesta este un cetăţean din Sudan. Condus la domiciliu de polițiști, s-a constat că în apartamentul sudanezului se aflau trei femei din Etiopia şi opt bărbați din Sudan. Femeile erau ţinute acolo împotriva voinţei lor.
Filmul faptelor…
„La data de 26 mai 2023, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş au salvat trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care se aflau în pericol. În fapt, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 11:50, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi prin apel 112 de o femeie, cetăţean străin, cu privire la faptul că aceasta s-ar afla, împotriva voinţei ei, într-o casă din municipiul Timişoara, în proximitatea unui service. Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt fără a se mai putea lua legătura cu apelanta”, a transmis IPJ Timiş.
Femeile au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani şi cei 8 bărbaţi, toţi din Sudan, au vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani. Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru audieri. În urma investigaţiilor s-a stabilit că una dintre cele 3 femei este persoana care a apelat numărul de urgenţă 112. A folosit un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament.”
În referire la cauza care privește lipsirea de libertate a trei femei din Etiopia, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara face precizări suplimentare.
„În urma sesizării lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timis, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate in mod ilegal și a depistării persoanei vătămate împreuna cu alte doua persoane de sex feminin și 9 persoane de sex masculin intr-un imobil din Timisoara, cercetările în cauza au condus la suspinciuni cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapt pentru care cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.
Citește și: Și cetățenii străini fac trafic de migranți. Șofer sârb și unul lituanian au fost arestați preventiv!
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş s-au sesizat din oficiu pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.
În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost lansat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetăţean sudanez.
În cursul zilei de vineri, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timişoara.
Astfel, un cetățean din Sudan este cercetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate și trafic de migranți, iar judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.
Totodată, menționăm faptul că cetățenii sudanezi au intrat legal în țară în baza unor vize de muncă, iar cele trei femei din Etiopia care se aflau în procedură de azil au fost predate la IGI.

Lasă un răspuns