Serialul „Las Fierbinți” trebuia filmat la … Căvăran! Cetățenii comunei ne arată și de ce!

Serialul „Las Fierbinți” trebuia filmat la … Căvăran! Cetățenii comunei ne arată și de ce!

Loredana Conciatu este candidata PNL la funcția de primar al comunei Constantin Daicoviciu și este apreciată de toată lumea pentru activitatea ei didactică la Școala Gimnazială din comună și din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Fiind în campanie electorală, am urmărit cea mai recentă postare a ei pe propria pagină de socializare și ceea ce a motivat-o și mai mult să candideze este situația din satele aparținătoare comunei: Constantin Daicoviciu, Maciova, Mâtnicu Mare, Peștere, Prisaca și Zăgujeni.

„Sunt copleșită de sutele de mesaje de susținere primite în privat și nu numai. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, încurajare și apreciere.

  Cu siguranță v-ați săturat de incompetența actualei conduceri: zero accesări din fonduri europene, lucrări din bani publici executate cu o submediocritate cum rar întâlnești, lipsa totală a transparenței, servicii publice de slabă calitate. Actuala conducere a transformat primăria într-o afacere de familie, angajând membri ai aceleași familii. Totul se va termina duminică, 27 septembrie. Ștampila de vot este la voi!

 Succesul se măsoară prin schimbările pe care le faci în viața oamenilor. Cu ajutorul vostru schimbarea în bine a comunei este din ce în ce mai aproape. Dezvoltarea și modernizarea comunei începe cu voi”

#sepoatesilaconstantindaicoviciu

#comunaeuropeana

#mereuinslujbacetateanului

Măi să fie, mi-am spus… Chiar așa?! Mai ales că actualul primar în funcție, Daniel Boambeș, de altfel un băiat bun de pus la rană, declara public că-și dorește să… „Continuăm împreună. Proiectele la care se lucrează vor fi finalizate și alte proiecte pentru comună vor fi demarate. DOAMNE AJUTĂ!” – Daniel Boambeș. După ce am vizionat toate materialele video și nemulțumirile oamenilor din sat, noi îi răspundem cu un răspicat „Doamne Ferește!”

Cunoscându-l de băiat bun pe actual primar, am fost curios să vedem cum stau de fapt lucrurile… Mai ales că primarul actual se laudă cu proiecte mărețe legate de asfaltări de drumuri, bază sportivă cu teren sintetic, stație de epurare, cămin cultural, etc.

Unele dintre aceste „lucrări” în realitate i-ar face invidioși până și pe realizatorii celebrului serial de comedie „Las Fierbinți”, în timp ce pe domnul primar una este întrebat și alta răspunde… Legat de consumul de carburant de 10.000 litri pe anul 2019, la o dezbatere publică cu cetățenii, primarul Boambeș are o intervenție care-l face invidios și pe „primarul Vasile” din serial.. „Nu știu să spun acum, dar m-or făcut pe facebook…”. Nimic mai adevărat domn primar, dar faptele dovedite nu sunt dezinformări, ci dimpotrivă.

Lăsăm la o parte faptul că profesorii comunei au asigurat din fonduri proprii cele necesare pentru un început de școală decent. „Omul sfințește locul… poate că la acest lucru s-a gândit și primarul comunei Constantin Daicoviciu când s-a gândit să ignore nevoile școlii. Directorul, dacă tot e director, profesorul, dacă tot e profesor, să facă bine să se descurce cu tot ce implică deschiderea în siguranță a școlii. Despre copii și elevi… ce să mai zic? Să vină la școală cum s-o putea! Deci, noi, dascălii din școlile comunei, chiar am „sfințit ” locul. Fără ajutorul primăriei, am achiziționat materialele igienico-sanitare și multe altele. Totul pentru că vrem să rămânem sănătoși. Vă așteptăm, în siguranță, la școală!” – Loredana Conciatu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Constantin Daicoviciu.

Și pentru că nu au fost fonduri … Să vedem pe ce fel de lucrări „calitative” s-au dus banii primăriei…

Pe „modernizare” cămin cultural…

Răspuns tragi-comic la solicitările pertinente ale cetățenilor…

Ceea ce urmează este de domeniul fantasticului… Recent, în satul Mîtnicul Mare din comună a fost inaugurat un teren sintetic de fotbal realizat din fondurile bugetului local.

foto facebook Daniel Boambeș

În cadrul festivității, Silviu Hurduzeu a fost declarat cetățean de onoare al comunei cărășene și sincer încă odată s-a demonstrat de ceea ce este în stare administrația PSD, de data această locală, ce-i drept!

Și vorba domnului primar, „m-or făcut pe facebook…”, iată o mostră a ceea ce ar fi trebuit să fie stația de epurare la Prisaca…

 Un alt localnic, Adrian Secula este revoltat de modul cum s-au realizat lucrările în comună și ce se  întâmplă fața casei și în grădină după fiecare ploaie …

Boambeș Daniel, am făcut sesizare la primărie că sunt afectat de apă din cauza lucrărilor ,,LUCRĂRI MARI IN COMUNA,, ( cum te lauzi tu), efectuate foarte prost (asfalt) sau deloc (rigola) la care am primit un răspuns sec precum că o comisie (inexistenta) a evaluat pagubele urmând să se ia masuri. Cum ați evaluat pagubele din grădină și curte, eu nefiind anunțat?”, a scris Adrian Secula pe pagina lui de socializare.

Știți unde se scurge apa colectată de rigole la Constantin Daicoviciu?! La fel ca în cazul dejecțiilor stației de epurare de la Prisaca… în plin câmp!

Alte lucrări „made in Constantin Daicoviciu” sunt asfaltările de … unică folosință a drumurilor.

drum vicinal Peștere – Căvăran

Și apropos de „Doamne Ajută”, o mostră că bunul Dumnezeu a fost mâniat pe administrația publică  este și ceea ce s-a întâmplat cu forarea fântânii arteziană cu apă potabilă şi foarte rece. La final s-a obținut apă …caldă de 22 de grade Celsius ( lucru care nu poate fi  explicat științific), cu un conținut mare de săruri de amoniu, care însă trebuie tratată..  Este evident că nu este vina primarului Boambeș pentru acest lucru, forarea nu s-a făcut pe vremea dumnealui, dar să nu faci nimic la izvor timp de 18 ani, după ce ai promis că vrei o bază de agrement de tip ștrand, asta DA „realizare”, domn primar! Nu mai spun că primarul comunei vrea ștrand într-o locație unde nu există canalizare! Nu este problemă, deversarea apei se va face chiar pe drumul european E70, aflat la 5 metri distanță! Cine Dumnezeu a aprobat avizele de execuție?!  Și nu este denigrare, ci purul adevăr!

Ar mai fi de precizat faptul că autoritățile au intervenit cu „celeritate” la o situație de criză în cazul podețului și a drumul județean Căvăran – Tincova (podețul și tronsonul de drum afectat se află pe raza localității Căvăran) a căror „urme” se văd și astăzi. 

 Și ca să încheiem într-un ton hazliu demn de serialul de comedie românesc amintit, vă oferim o mostră de „avertizare publică” postată de primarul Boambeș, pe pagina lui de socializare, pe data de 18 iunie 2020.

„APEL CATRE CETATENI!
VA RUGAM SA VA INDEPARTATI DE ZONA RÂULUI TIMIS!
O SA CREASCA NIVELUL RAULUI CA URMARE A EVACUARII DIN BARAJUL DE LA ZERVESTI!”

Cu alte cuvinte, fugiți că vine apa mare și eu cum să vă ajut!? Scapă cine poate!

Așa că „Doamne Ferește” de o nouă … continuitate la Căvăran!! Mai ales că sunt soluții alternative…

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns