Generalul  Dragalina, Cetăţean de onoare post-mortem al Caransebeşului

Marți 22 septembrie, începând cu ora 10, Asociaţia Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, alături de Primăria și Consiliul Local Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiu, Garnizoana Caransebeș și Cercul Militar, Consiliul Județean Caraș-Severin, precum și Casa de Cultură „George Suru” organizează acțiunea cu titlul „Generalul Ioan Dragalina, omul și eroul!”.

 Cu acest prilej, îi va fi acordat titlul de „Cetățean de Onoare Post-Mortem” Generalului Ioan Dragalina, diploma urmând să-i fie înmânată nepoatei Rodica Voiculescu, în vârstă de 88 de ani, stabilită în Suedia, în cadru festiv, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei, în debutul şedinţei Consiliului Local Caransebeş.

Delegația Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, precum și nepoata a Generalului-erou Ioan Dragalina, Rodica Voiculescu, strănepotul generalului, Vlad Voiculescu, și strănepotul eroului din Primul Război Mondial, cdor. conf. univ. dr. ing. Alexandru Dragalina, vor vizita Casa memorială „Ioan Dragalina”, de pe Strada Ardealului, nr. 6, unde există o placă comemorativă dedicată Eroului de la Jiu, unde va fi depusă o coroană de flori.

Seria de acţiuni va continua cu depuneri de coroane la statuia Generalului Ioan Dragalina din parcul care-i poartă numele, de către oaspeți și oficialitățile județene și locale, şi o vizită la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, unde oaspeții vor putea admira parte din colecția instituției, dedicată generalului, dar și documente și fotografii puse la dispoziţie de Serviciul Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naționale și din colecția personală a regretatului col. Liviu Groza, îngrijită de Maria Gherguța.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns