Senatorul Marcel Vela: „DJ 608 va deschide potențialul turistic al Lacului de la Rusca Teregova”

Senatorul Marcel Vela: „DJ 608 va deschide potențialul turistic al Lacului de la Rusca Teregova”
Senatorul Marcel Vela: „DJ 608 va deschide potențialul turistic al Lacului de la Rusca Teregova”. 
Președintele PNL filiala Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, a prezentat miercuri, 10 august, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut drept subiecte, stadiul lucrărilor la drumul județean DJ 608 și al proiectelor în derulare din municipiul Reșița. Alături de președintele PNL Caraș-Severin au participat la conferința de presă: președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa și ministrul secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ovidiu Cîmpean.

Senatorul

Conferința a avut loc după vizita de lucru din teren,astfel că s-au prezentat și concluziile inspecției inopinante privind stadiul lucrărilor.
Marcel Vela: „În felicit pe domnul președinte Romeo Dunca pentru felul în care este implicat”
„Am fost pe teren, alături de domnul ministru secretar de stat și de domnul Dunca, la investiția care leagă comuna Teregova de Cornereva, drumul județean DJ 608. Vreau să-l felicit pe domnul președinte Romeo Dunca pentru felul în care s-a implicat. La majoritatea proiectelor se caută soluții pentru a se suplimenta finanțarea. La o investiție, apare impactul de creștere fie al prețului la forța de muncă, al materialelor de construcție, ori al energiei. Din acest motiv Guvernul a creat un temei legal pentru a se actualiza prețurile la investiție.

Această investiție este extrem de importantă pentru comunele Cornereva și Teregova, pentru cetățenii celor două localități foarte mari ale județului, cu un drum de 41 de kilometri într-o zonă superbă , are o implicare și o consecință extraordinare.

Citește și: „Ce a anunțat PNL, iată că a devenit realitate:peste 1,3 MILIARDE de lei alocate Banatului de Munte’’, anunță senatorul liberal, Marcel Vela, pe pagina sa de facebook!

Acest drum va deschide potențialul turistic al Lacului de la Rusca Teregova. Transmit  cititorilor dumneavoastră că pot, din acest weekend, să meargă în condiții civilizate, excelente pe un  tronson de drum finalizat la cel mai înalt standard, deși mai este de așternut ultimul strat de rulaj. După realizarea acestuia și a marcajelor de rigoare va deveni un drum cu adevărat european. Așadar, cele două localități datorită Consiliului Județean au intrat într-o perioadă a civilizației, modernismului, confortului și perspectivelor de dezvoltare economică investiționale în turism. Prin acest drum județean se îndeplinește un vis al tuturor celor care locuiesc în acel loc binecuvântat de Dumnezeu. Această cale de legătură între drumul european și o zonă extraordinară cum este Cornereva, cu cătune, cu peisaje de vis va determina dezvoltarea  turismului tradițional, turismului ecologic, și  va dezvolta pe orizontală întreg județul Caraș-Severin.
„Merită să vizitați acest loc care va avea în următorii ani o dezvoltare și o explozie turistică investițională extraordinară”
Am dorit, ca prin această intervenție, să-l felicit pe Romeo și echipa sa de la Consiliul Județean care se ocupă de acest drum. De asemenea,felicit și constructorul. Erau la punctul de lucru implicați, ingineri tineri, dirigintele de șantier, muncitori, șoferi. Era o activitate efervescentă care-ți oferă o stare de confort și de bine. O siguranță că județul este pe mâini bune și are un viitor frumos. Cred că această deplasare, ca să nu-i spun vizită inopinantă pe acest șantier, inclusiv pentru domnul ministru a fost o surpriză plăcută.
SenatorulCu toții am realizat ce efect minunat are pentru  regiune o astfel investiție.  Se cuvin toate  aprecierile pentru domnul ministru Boloș și pentru toți cei care se ocupă de aceste fonduri, pentru echipa domnului ministru secretar de stat.
Acestea au fost gândurile mele de astăzi. Am vrut să le expun aici pentru că într-adevăr merită să vizitați acest loc. Un loc  ce va avea în următorii ani o dezvoltare și o explozie turistică investițională extraordinară.
De unde a apărut economia de fonduri?!
Domnul Dunca nu poate face minuni. Totuși, fiind un om tenace și gospodar, împreună cu constructorul a găsit soluția să folosească rigolele din beton verificate funcțional, ce sunt perfecte din vechiul drum. S-au eliminat astfel din costurile  actualului proiect sume importante care erau prevăzute pentru achiziționarea de noi rigole. Până în prezent s-au reabilitat și decopertat 18 kilometri din totalul de 41.  Asta înseamnă înainte de toate, tenacitate și implicare, inclusiv un spirit gospodar,” a încheiat liderul liberalilor cărășeni, Marcel Vela.

Lasă un răspuns