S-a răsturnat cu autoturismul. Șoferul avea 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat!

S-a răsturnat cu autoturismul. Șoferul avea 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat!

S-a răsturnat cu autoturismul. Șoferul avea 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat!

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE PRODUSE PE FONDUL NERESPECTĂRII REGULILOR PRIVIND PRIORITATEA DE TRECERE
Săptămâna trecută, polițiștii cărășeni au acționat pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, inclusiv pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor, dar și pentru prevenirea și combaterea indisciplinei pietonale.
Pentru nerespectarea regulilor de circulație pe aceste linii, au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, 169 aplicate pietonilor, pentru traversare prin locuri nepermise și alte 11 sancțiuni contravenționale pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, fiind reținute 11 permise de conducere.
De asemenea, pe parcursul săptămânii au fost constatate 14 infracțiuni, 6 dintre acestea privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Citește și: ȘOCANT!!! Adolescent extravagant arestat… „șofer” băut, fără permis auto, numere false de înmatriculare. Urmărit de poliția rutieră a făcut și accident cu victime!!
Exemple:
Azi-noapte, la ora 01.22, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane, împreună cu jandarmi de la Postul de Jandarmi Băile Herculane, au oprit în trafic, pe strada Trandafirilor, un autoturism care se deplasa în direcția DN6, condus de un tânăr de 21 de ani, din Timișoara.
La testarea cu aparatul din dotare au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanență, unde i-au fost prelevate mostre, rezultatul analizelor medico-legale constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
*
Ieri, la ora 10.24, un alt bărbat din județul Timiș conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din orașul Anina, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu autoturismul pe marginea drumului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane.
La testarea cu aparatul etilometru a reieșit o alcoolemie de 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, cercetările fiind continuate și în acest caz în cadrul dosarului penal întocmit.
*
Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Este recomandat ca în timp ce traversați strada să nu folosiți telefonul mobil sau alte dispozitive care pot diminua atenția, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule oprite pe stradă.
Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.
Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza la apropierea de trecerea pentru pietoni, în zona instituţiilor de învăţământ, la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun sau unde observă un aflux mare de pietoni astfel încât să poată opri şi acorda prioritate.
Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 zile, putând fi sancționați contravențional cu amendă de la 6 la 8 puncte amendă.
De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar sunt pasibili de sancțiuni contravenționale de la 2 – 3 puncte amendă.
Circulați responsabil și în siguranță!
foto arhiva: ISU

Lasă un răspuns