Romeo Dunca sapă și găsește o grămadă de nereguli la Consiliul Județean: „Cei vinovați vor trebui să dea socoteală, chiar dacă momentan au ajuns în Parlament!”

Romeo Dunca sapă și găsește o grămadă de nereguli la Consiliul Județean: „Cei vinovați vor trebui să dea socoteală, chiar dacă momentan au ajuns în Parlament!”

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, găsește tot mai multe dovezi că, în cei patru ani de management pesedist, bugetul județului s-a aflat pe mâna unor ticăloși. „Cei vinovați vor trebui să dea socoteală, chiar dacă momentan au ajuns în Parlament!”, scrie Dunca pe pagina sa de Facebook.

Nu există nimic mai periculos pentru calitatea unei lucrări decât eliminarea concurenței, spune Romeo Dunca.
Practica fostei conduceri a Direcției de Drumuri Județene de a lucra la reabilitările de drumuri cu firme alese pe sprânceana șefilor de la CJ sau de la partid, arareori prin licitații, ci prin încredințarea directă a lucrărilor, l-a determinat pe Dunca să ceară verificarea modului în care au fost respectate contractele urât mirositoare. Concluzia președintelui CJ: „Nu am putut evalua întreaga activitate într-un timp așa de scurt, dar raportul privind 20 de încredințări directe mi-a confirmat convingerea că la CJ, sub conducere PSD-istă, a funcționat o structură mafiotă de furt al banului public”!


Mecanismul de căpușare a bugetului alocat pentru lucrările la drumurile județene a fost creat în așa fel încât conducerea CJ să nu poată fi acuzată direct de astfel de fapte penale. În acest sens, Romeo Dunca consideră că „transferarea fondurilor de la CJ la Direcția de Drumuri a fost calea ca răspunderea asupra cheltuirii lor să iasă de sub răspunderea dlui președinte, acum deputat, Silviu Hurduzeu. De aici, au ajuns sub bagheta părtinitoare a directorului Știka. Ele s-au dus în parte, mai apoi, în locuri de unde parandărătul a ajuns la barosanii partidului (PSD) și de acolo, mai departe, sub formă de sume pentru cumpărare de voturi. Restul a alimentat rezerva bănească a celor care au adus România noastră în starea de azi.
Corpurile de audit au fost golite de conținut prin ținerea lor în frâu, asemeni dulăului legat lângă claia de fân, timp în care hoții furau slănina celor ce muncesc. Mai departe, lucrările ajunse pe mâinile celor preferați erau transformate în vaci de muls prin diminuarea rețetelor și furtul de materiale”.
Deși recunoaște că în structurile subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin există profesioniști cu expertiză, Dunca a constatat că, „asemeni celor din corpul de audit, toată structura de control de la DDJ e compromisă. Am trimis cu carota prima dată pe cei din Direcție, care au aranjat lucrurile luând probe de unde le-a convenit lor, după care am cerut ajutorul unui constructor scos din lupta competițională, care mi-a prezentat o altă situație. De data asta, însoțit de persoane oneste, cu expertiză. Diferența se poate vedea în imagini, este evidentă”. Președintele CJ chiar prezintă public, pe pagina sa de Facebook, o serie de documente și fotografii care-i susțin pledoaria. Pentru ca apoi să întrebe retoric: „Dacă în proiect e stipulat și la plată se decontează 6 cm (grosimea stratului nou de asfalt), cum rămâne cu calitatea și trăinicia lucrării, dacă în operă sunt regăsiți doar 3 centimetri de asfalt???”

În consecință, subliniază Dunca, singura soluție pentru a putea avea un început nou și curat, „în slujba cetățeanului păcălit pe față de cei aleși prin vot în mandatul trecut”, este „decimarea Direcției de Drumuri – și nu vorbim aici de eliminarea fizică”.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns