Autovehicule și echipamente noi pentru salvarea de vieți

Autovehicule și echipamente noi pentru salvarea de vieți
Autovehicule și echipamente noi pentru salvarea de vieți au fost obiectul achiziționării proiectului „REȚEA COMUNĂ DURABILĂ PENTRU SITUAȚIILE DE URGENȚĂ DIN BANAT”, RORS 283.  Bugetul total al proiectului a fost 1.492.546,64 Euro, din care 1.268.664, 64 Euro cofinanțarea Uniunii Europene prin Programul Interreg-IPA II.

Astăzi, 1 februarie 2022, Romeo Dunca președintele Consiliului Județean și Ovidiu Rădoi vicepreședinte au participat la Conferința de închidere a proiectului transfrontalier.  Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin. Proiectul a fost finanțat prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Axa prioritară 2: Protecția mediului și managementului riscurilor, Prioritatea 2.2. Managementul riscurilor de mediu şi al Situaţiilor de Urgenţă.

În cadrul proiectului au fost achiziționate logistică aferentă activității situațiilor de urgență. Este vorba de 3 autovehicule dintre care un autocamion IVECO 4×4 cu prelată și 2 vehicule de teren N1G marca Mitsubishi L200.

Citește și: Proiectul ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” continuă

Au mai fost achiziționate 3 microbuze de 8+1 locuri. A fost achiziționat și un container pentru suport logistic. Proiectul a cuprins și echipamente de salvare din diferite medii, echipamente IT și echipamente aferente intervențiilor la inundații și pentru  personal.

Obiectivul general al proiectului a fost consolidarea capacității operaționale și instituționale a autorităților locale responsabile cu situațiile de urgență, de prevenire a dezastrelor, de atenuare, de prevenire a accidentelor de mediu și de reacție în caz de situații de urgență din aria proiectului. Zona transfrontalieră româno-sârbă este reprezentată de județele Caraș-Severin și Timiș din România și districtul Banatul de Sud din Republica Serbia.

Romeo Dunca -IPA

De asemenea, au urmat cursuri și au obținut brevetul de scafandru un număr de 8 angajați ai ISU Caraș-Severin și Timiș.
Liderul de proiect a fost Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Partenerii din proiect au fost Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC” al Județului Caraş-Severin, Oraşul Vârşeţ din Republica Serbia și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – ADIVEST. 

sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin 

Lasă un răspuns