Rezultatul acțiunilor de prevenire și limitare a infectării cu covid-19: amenzi de 17900 lei.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID – 19,

                                                          ÎN CARAȘ-SEVERIN

În ultimele 48 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 226 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Sănătății au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate aproape 100 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 1.600 de  persoane și au fost verificate 185 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 107 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

10 operatori economici a fost sancționat contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 22 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În total au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 17.900 de lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal de poliție Alina Boeru.

Lasă un răspuns