„Reclădim Reșița”, fiind și intransigenți cu cei care încalcă regulile civice și ale bunului simț!   

„Reclădim Reșița”, fiind și intransigenți cu cei care încalcă regulile civice și ale bunului simț!   

Municipiul Reșița arată din ce în ce mai bine pe zi ce trece și asta datorită preocupării echipei administrației locale conduse de primarul Ioan Popa.  Acum la începutul celui de al doilea mandat, primarul  Ioan Popa a demonstrat că proiectele de modernizare a municipiului Reșița nu au stat pe loc, ci dimpotrivă. Pe străzile Bielefeld și Nicolae Bălcescu se vor amenaja 26 de locuri de parcare pe locul vechilor garaje demolate.

„🎯26 de noi locuri de parcare, dintre care două pentru persoanele cu handicap, arbori, spații de relaxare și zone pietonale vor înlocui vechile garajele demolate, astfel va crește accesibilitatea pietonilor prin legătura rutieră dintre cele două străzi (Strada Bielefeld și Strada Nicolae Bălcescu) și va spori confortul locuitorilor” – Ioan Popa, primarul municipiului Reșița  

#facemfrumos #reșițaseschimbă #deschidereșița.

Da, în Reșița se construiește și se transformă pe zi ce trece într-un  oraș cu trend european. Nu a fost ușor, sunt cu siguranță zile, luni sau poate de ani de muncă în spatele acestor proiecte prin care „Reclădim Reșița”. Practica a dovedit însă că la fel de greu este să menții, să ai simț civic și să păstrezi ceea ce s-a construit cu atâta trudă.

Sunt încă proaspete în memoria reșițenilor actele de vandalism ale adolescenților care au aruncat ghivecele de flori ornamentale, de pe podul de la Intim, pur și simplu pe calea ferată, în râul Bârzava sau pe banda de circulație de pe pod sau poate și mai grav gestul unor copii care nu aveau mai mult de 8 ani -10 ani și care pur și simplu distrugeau ziua în amiaza mare ornamentul de lemn a unui loc de joacă. Sincer, nu sunt adeptul zicalei din bătrâni că  „la români o minune ține trei zile, asemeni nunților”, dar cu siguranță există și trebuie să existe simț civic și respect față de munca celor din administrația publică.

Un plus evident este că s-au rărit în mod evident situațiile în care, de exemplu, se mai consumă semințe la „greu” prin parcuri și se aruncă cojile pe jos. Deși cazuri izolate, tot se mai regăsesc.. . unele scoase în evidență chiar de primarul Ioan Popa.

„În urma unei verificări în Parcul Siderurgistului și în Parcul Tricolorului am constatat că, printre sutele de copii și părinți ce se bucură de noile amenajări, sunt și câteva zeci de adolescenți de o impertinență crasă, care mănâncă semințe și aruncă resturile acestora și ale ambalajelor pe jos! Polițiștii locali au pus tinerii să măture mizeria și au dat amenzi. Din motive de protecție a datelor personale, NU mediatizăm nume si imagini, INSĂ (!) avertizez pe această cale că voi fi intransigent cu cei care își bat joc de banii și investițiile din oraș!”, a mai precizat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.  

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns