Călăuză românească arestată pentru trafic de migranți!

 În data de 06.07.2020, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia – judeţul Timiș, în urma unei informaţii primite la nivelul sectorului, au oprit pe comunicaţia DN59A, un autoturism înmatriculat în România care se îndrepta spre localitatea Cărpiniş.

Poliţiştii de frontieră au constatat că la volan se afla un cetățean român, iar în calitate de pasageri cinci străini, un bărbat, două femei şi doi minori. Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este S.V., în vârstă de 32 de ani, iar pasagerii sunt cetățeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, iar minorii având 3, respectiv 16 ani.

La cercetări, cetăţenii sirieni au declarat că intenţionau să ajungă, cu ajutorul şoferului, într-un stat din vestul Europei.

  „În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul român”,  a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, subcomisar de poliţie NICOLA PETRE-IONUŢ.

 

Lasă un răspuns