Proiectul ,,Via Ferrata Băile Herculane” – o inițiativă liberală susținută de primăria orașului stațiune și Consiliul Județean Caraș-Severin!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a participat recent la Băile Herculane, la o întâlnire ce a reunit reprezentanții administrației locale, hotelieri, temerari îndrăgostiți de frumusețile din Caraș-Severin și pasionați de sporturile alpine.

Proiectul a fost inițiat și promovat de doi tineri liberali consilierul județean Doru Coșei care este om al locului din Băile Herculane și Corneliu Galescu, alpinist cunoscut in Romania și actualmente consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Romeo Dunca.

Evenimentul organizat de cei doi a avut susținerea Consiliului Județean și al primăriei orașului Băile Herculane, amfitrionul întâlnirii fiind Cristian Miclău, primarul localității balneare cărășene.

Subiectul discuțiilor a fost implicarea administrației locale și județene în două proiecte ce pot aduce un mare plus turismului din zonă:

➡️ Via Ferrata Herculane – o investiție despre care se discută de ceva vreme, dar care până acum a rămas la stadiul de proiect. Vorbim despre un traseu montan dotat pe întreaga lungime cu structuri metalice care permit persoanelor mai puțin experimentate în domeniul alpinismului să parcurgă în siguranță trasee asemănătoare cu cele de alpinism. Astfel de trasee sunt la mare căutare în străinatate, iar în ultimii ani au început să se dezvolte și în România.

➡️ Via Transilvanica – „drumul care unește” – proiectul demarat de Asociația Tășuleasa Social, un traseu de aproape 1000 km, ce traversează 10 județe, pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Acest drum oferă oamenilor o experiență unică: bucuria de a fi în mijlocul naturii, înconjurați de peisaje spectaculoase și de a se reconecta cu viața simplă.

”Proiecte de acest gen pot revitaliza turismul din județul nostru și trebuie tratate cu maximă seriozitate de administrația locală și județeană”, spune Dunca. ” Voi fi un promotor neostenit și o să ofer tot sprijinul instituției pe care o reprezint pentru ca ambele proiecte să devină realitate”, a conchis președintele CJ Caraș-Severin.

La rândul lui, primarul Cristian Miclău a reiterat faptul că: „Primăria orașului Băile Herculane susține toate proiectele și inițiativele care au drept scop dezvoltarea turistică și nu numai, a orașului nostru! Am susținut și încurajat atât în nume personal cât și instituțional proiecte de acest tip care converg toate către dezvoltarea orașului și care coincid perfect cu linia directorare a mandatului meu de primar.”

primarul Cristian Miclău și Doru Coșei

Doru Coșei este și candidatul PNL la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, iar în caliate de organizator al evenimentului a ținut să transmită un mesaj de mulțumire tuturor entităților care i-au fost alături: ❗️Mulțumesc tuturor participanților prezenți astăzi la discuția premergătoare lansării proiectului ,,Via Ferrata Băile Herculane”! Mulțumesc Consiliul Județean reprezentat de către domnul președinte Romeo Dunca și de consilierul județean, domnul Coco Galescu, Primăria orașului Băile Herculane reprezentată de domnul primar Miclău Cristian și in mod special mulțumesc 🙏reprezentanților Parcului Național Domogled Valea Cernei, Club Sportiv Alpin Craiova, Club Sportiv Vertical Adventures Timișoara, Salvamont Mehedinți, ghizilor montani independenți, Grand Hotel Minerva (mai ales pentru găzduire si tratație), Pro Turism Băile Herculane. Mulțumim invitaților speciali Alin si Tiberiu Ușeriu pentru discuția și prezentarea proiectului Via Transilvanica, care va trece peste meleagurile noastre din Valea Cernei. Vorbele se vor transforma curând în fapte 🙏 iar în Primăvara anului următor toata lumea se va cățăra pe Via Ferrata Băile Herculane.

#CarașSeverin #Herculane #Turism

Lasă un răspuns