Primăria Oravița a lansat campania ”Hai să fim selectivi!”

Primăria Oravița a lansat campania ”Hai să fim selectivi!”

Colectarea selectivă/separată a deșeurilor este obligatorie începând cu 1 iulie 2019. Conform legii, „utilizatorii serviciului de salubrizare trebuie să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților pe care le desfășoară”.

https://www.reciclaredeseuri.ro/oras-oravita

Primăria orașului Oravița promovează și susține campania de colectare selectivă a deșeurilor „Hai să fim selectivi!”.
Administrația publică locală a orașului Oravița le solicită cetățenilor să respecteze cei patru pași aferenți selecției selective a deșeurilor.
1. IDENTIFICĂ. Identifică deșerurile de ambalaje din locuința ta.
2. PRESEAZĂ. Presează deșerile de ambalaje din plastic și metal sau cartoanele, înainte de depozitare pentru a economisi spațiul.
3. DEPOZITEAZĂ. Depozitează deșeurile de ambalaje SEPARAT de gunoiul menajer!
4. DEPUNE. Depune deșeurile colectate separat în containerele galben, verde și albastru!

”Ne dorim cu toții să trăim într-un mediu curat. Societatea noastră are tocmai scopul de a transmite locuitorilor cât este de important să respectăm mediul, dar și pe cei de lângă noi: să nu aruncăm deșerurile la întâmplare, să le sortăm încă de acasă, astfel încât o parte dintre acestea să poată fi refolosită”, a precizat Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița, în mesajul public către orăvițeni.

Conform legii, amenzile pentru cetățenii care nu se conformează pot ajunge până la 2 000 de lei, iar cele pentru persoanele juridice, care nu respectă noile reglementări, sunt între 20.000 – 40.000 lei.
„Scopul administrației publice locale nu este acela de a aplica amenzi persoanelor fizice și juridice, ci doar acela de a conștientiza locuitorii Oraviței că trebuie să avem un oraș curat. Atunci când vorbim despre schimbarea comportamentului, cunoașterea este vitală”, a precizat Bogdan Cătălin, reprezentantul UAT-ului Oravița.

Primăria Oravița susține și colectarea la cerere a deșeurilor voluminoase (mobilier, covoare, obiecte mari), din construcții și demolări sau biodegradabile (iarbă, crengi).
Numărul de telefon al operatorului de salubrizare este: 0729 326900, iar programul de colectare în urma comenzilor este următorul:
Deșeuri voluminoase:
Luni, între orele 8,00 -16,00 (gratis).
Deșeuri contrucții și demolări:
Marți: între orele 8,00 – 16,00 (preț negociabil).
Deșeuri vegetale (biodeșeuri):
Luni, între orele 8,00 – 16,00 (preț negociabil).
Programul poate fi ajustat în funcție de necesități.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns