Prefectul Cristian Gâfu se implică în reluarea circulației CFR, după accidentul de la Cornuțel!

Prefectul Cristian Gâfu se implică în reluarea circulației CFR, după accidentul de la Cornuțel!

Astăzi, 18.09.2020, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, s-a deplasat, pentru a doua oară în cursul acestei săptămâni, în zona Cornuţel Banat, pentru a supraveghea operaţiunea de repunere în circulaţie a tronsonului feroviar Reşiţa – Caransebeş, afectat în urma accidentului de duminică, 13.09.2020, când 12 din cele 25 de vagoane ale unui tren de transport marfă care aparţine unui operator privat au deraiat, iar unul s-a răsturnat.

         Datorită zonei greu accesibile în care s-a produs accidentul, echipele de intervenţia ale CFR au avut nevoie de mai multe zile pentru a decongestiona locul accidentului şi pentru a se asigura că traficul feroviar poate fi reluat în condiţii de siguranţă pe tronsonul respectiv.

         În momentul de faţă, se lucrează la încărcarea mărfii din vagoanele deraiate şi la ridicarea şi transportarea vagoanelor respective iar ulterior se va trece la verificarea instalaţiei electrice şi la repararea şinelor şi a acostamentului.

  Conform reprezentanţilor CFR , traficul feroviar ar putea fi reluat în prima parte a zilei de duminică, 20.09.2020.

Datele ne-au fost transmise de Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Caraș-Severin,  purtător de cuvânt, Flavius Rotaru.

Sursa video și foto: infocs.ro

Lasă un răspuns