Prefectul Cristian Gâfu : „Este necesar să limităm acum răspândirea virusului, altfel, o să ajungem în situaţia de a carantina unele localităţi! Spitalele sunt ocupate în proporţie de 75%!”

Prefectul Cristian Gâfu : „Este necesar să limităm acum răspândirea virusului, altfel, o să ajungem în situaţia de a carantina unele localităţi! Spitalele sunt ocupate în proporţie de 75%!”

Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a pandemiei de SARS CoV-2 în judeţul nostru, ieri, 05.11.2020, a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

În urma analizelor, s-au dispus adoptat următoarele hotărâri:

1. Hotărârea nr. 50/05.11.2020, privind constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19, pe ultimele 14 zile, la data de 05.11.2020 şi dispunerea măsurilor pentru punerea în aplicare a HGR nr.856/2020 la nivelul județului Caraș-Severin

2. Hotărârea nr. 51/05.11.2020, privind aprobarea propunerilor de suspendare cursuri şcolare, respectiv aprobarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, în urma analizării situaţiei epidemiologice existente la data de 05.11.2020 la nivelul județului Caraș-Severin, după cum urmează:

Art.1 (1). Se aprobă trecerea la Scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ, astfel:
• Liceul ”Mathias Hammer” Anina, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), pentru unitatea de învățământ Liceul ”Mathias Hammer” Anina și structurile arondate (ciclul gimnazial și ciclul liceal), din cauza a trei cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul unității;
• Liceul Tehnologic ”Dacia” Caransebeș, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), din cauza a mai mult de trei cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității;
• Școala Gimnazială ”Iuliu Birou” Ticvaniu Mare, pentru o perioadă de 14 zile (06.11-19.11.2020), pentru unitatea de învățământ Școala Gimnazială ”Iuliu Birou” Ticvaniu Mare și structurile arondate, din cauza ratei de incidență/localitate.

(2). Se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ, respectiv clase, astfel:
• la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Caransebeș, o clasă din anul III AMG, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-17.11.2020), din cauza unui caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității;
• la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” Moldova Nouă, o clasă a XII-a, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), din cauza unui caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul unității.

(3). Se aprobă trecerea la Scenariul 2 – GALBEN pentru următoarele unităţi de învăţământ, astfel:
• Școala Gimnazială Ramna și structura Grădinița cu Program Normal Ramna, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate;
• Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare și structurile arondate Grădinița cu Program Normal Lăpușnicu Mare, Grădinița cu Program Normal Moceriș și Școala Primară Moceriș, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate;
• Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu și structurile arondate, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate.

(4). Se aprobă reluarea cursurilor școlare pentru o grupă de la Grădinița cu Program Normal Ciclova Română, începând cu data de 06.11.2020, în urma expirării perioadei de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față”.

Art.2. În urma analizării propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Caraş-Severin menționate la art.1, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin se aprobă Scenariile de funcţionare ale unităților de învățământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin înaintate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Art.3 (1). Prezenta hotărâre se transmite, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prin e-mail, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.
(2). Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin va comunica prezenta Hotărâre, fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.

Prefectul judeţului a apreciat că situaţia epidemiologică din judeţul nostru este extrem de îngrijorătoare. Cristian Gâfu declară că evoluţia alarmantă a pandemiei în judeţul vecin, Timiş, ar trebui să ne dea de gândit şi că este necesar să limităm acum răspândirea virusului, dacă nu vrem să ajungem în situaţia de a carantina unele localităţi. Spitalele sunt ocupate în proporţie de aproximativ 75%. Evoluţia ulterioară a pandemiei depinde de fiecare dintre noi şi de comportamentul pe care îl avem în timpul serviciului, dar mai ales în afara lui.

Având în vedere că duminică, 8 noiembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, prefectul solicită cetăţenilor judeţului să respecte întru totul normele de protecţie şi de distanţarea fizică, să evite adunările în grup şi petrecerile specifice acestor sărbători.
Doar printr-o conduită responsabilă şi printr-un efort colectiv putem depăşi cu bine această perioadă tulbure!

Hotărârea nr. 50/05.11.2020 şi anexele aferente pot fi accesate pe site-ul Instituţiei Prefectului – Caraş-Severin la secţiunea Activităţi/Situaţii de urgenţă. https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Informațiile ne-au fost transmise de Biroul de Presă al Instituției Prefectului judelului Caraș-Severi, prin purtătorul de cuvânt, Flavius Militaru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns